![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 29 May 2003 Skąd: Wa-wa ![]() |
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1809148
myśle że jeżeli nie było wielu zainteresuje ten artykuł z tego bardzo ciekawego porównania miłej lektury -------------------- Power by VW TDI (1Z) 4x4 ice&snow rulez :]
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 22 March 2005 Skąd: Zamość ![]() |
Rewelacyjny test , wspaniały jest ten AUDI
Całkowicie zgadzam się z tym co jeden z użytkowników tamtego forum powiedział "That Audi is about a million times cooler than that Ferrari could ever HOPE to be. Looks better, all-around performs better, is rarer, is more reliable, and is a fraction of the cost. There is no conceivable situation in which I could see myself wanting that Ferrari over that Audi. No exceptions." -------------------- '..Umywam ręce, nie ręcze co Ci sie stanie, wiele osób chce Cie złapać, ja tego nie chciałem..'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie Urquattro tylko SportQuattro
-------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, 200 Turbo quattro, Volvo V70 2.4D(5)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 06 February 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Jakbym miał wybierac wziąłbym SQ
-------------------- www.srsteam.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wrocław www.rezacze.pl ![]() |
-------------------- S6 turbo by http://www.ReZaCzE.pl & Koraszewski Auto Sport
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 February 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wniosek jest taki, że do 100 km/h Audi odjeżdża 1/3 długości a od 100 do 200 dostaje masakryczne baty. Dla mnie Ferrari to Ferrari a VW to VW. Wygląd Enzo jest masakryczny. Brzmienie również. Audi może mieć każdy a Ferrari (nawet jeśli masz kasę) niestety nie. Musisz przejść rozmowę kwalifikacyjną itd. To jak stanie się członkiem elitarnego klubu snobów. Zajebiście.
-------------------- Bandur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT("Bandur":29mnvtmi) Wniosek jest taki, że do 100 km/h Audi odjeżdża 1/3 długości a od 100 do 200 dostaje masakryczne baty. Dla mnie Ferrari to Ferrari a VW to VW. Wygląd Enzo jest masakryczny. Brzmienie również. Audi może mieć każdy a Ferrari (nawet jeśli masz kasę) niestety nie. Musisz przejść rozmowę kwalifikacyjną itd. To jak stanie się członkiem elitarnego klubu snobów. Zajebiście.
Taki audi może mieć każdy...!? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 06 July 2003 Skąd: Lux/Wawa ![]() |
A ja chcialbym zobaczyc ile osob mowiacych, ze wzieli by to Audi, rzuciloby sie na Enzo jakby dano wybor wziecia
-------------------- Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
jak to co? Kupiłoby enzo , żeby sprzedać i kupić 3 audi
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 14 January 2005 ![]() |
bezsensu porównanie...
to tak jak w tym porównaniu malucha z subaru impreza oczywiscie subarka poległa na 400m no i co z tego jak to nie wyglada a w srodku wszystko trzeszczy.... audi nie wyglada ani nigdy nie bedzie wygladało jak ferrari nie bedzie miało tej jakosci wykonania i prestizu , gdyby ferrari chciało zrobić samochód najszybszy na 1/4 czy do 100km to by zrobiło produkty ferrari to sa kompromisy miedzy droga a torem a nie pójscie na zywioł i zrobienie 1500KM tylko dle tego aby byc najszybsze Akurat Ferarri nie musi udowadniac ze jest szybsze od audi bo jest o tym kazdy wie |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("kali1":pldnpdrr) bezsensu porównanie...
to tak jak w tym porównaniu malucha z subaru impreza oczywiscie subarka poległa na 400m no i co z tego jak to nie wyglada a w srodku wszystko trzeszczy.... audi nie wyglada ani nigdy nie bedzie wygladało jak ferrari nie bedzie miało tej jakosci wykonania i prestizu , gdyby ferrari chciało zrobić samochód najszybszy na 1/4 czy do 100km to by zrobiło produkty ferrari to sa kompromisy miedzy droga a torem a nie pójscie na zywioł i zrobienie 1500KM tylko dle tego aby byc najszybsze Akurat Ferarri nie musi udowadniac ze jest szybsze od audi bo jest o tym kazdy wie Nie wiem... dlaczego mówisz ze audi nie wygląda Dla mnie jeśli chodzi o wykonanie, audi raczej nie jest takie złe...a podoba mi się bardzo. Audi różni się tym od ferrari ze SQ jest dla tych którzy lubią dobrą zabawę i męcząc się nad opanowaniem tego samochodu czerpią z tego korzyści i są zadowoleni w Enzo natomiast nie ma nic wsiadamy i jedziemy..wydajemy kupe szmalu zeby jezdzić i wyrywać dupy i imponować innym. Stanąć na światłach i objechać spadaczonego mercedesa lub inne...itp, itd Takie moje zdanie -------------------- www.srsteam.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 06 July 2003 Skąd: Lux/Wawa ![]() |
CYTAT("Joker86":3mejm7wa) Nie wiem... dlaczego mówisz ze audi nie wygląda Dla mnie jeśli chodzi o wykonanie, audi raczej nie jest takie złe...a podoba mi się bardzo. Audi różni się tym od ferrari ze SQ jest dla tych którzy lubią dobrą zabawę i męcząc się nad opanowaniem tego samochodu czerpią z tego korzyści i są zadowoleni w Enzo natomiast nie ma nic wsiadamy i jedziemy..wydajemy kupe szmalu zeby jezdzić i wyrywać dupy i imponować innym. Stanąć na światłach i objechać spadaczonego mercedesa lub inne...itp, itd
Takie moje zdanie Co do wygladu, sa gusta rozne, ale niezaprzeczalne jest, ze Enzo wyglada jak supercar w najprostrzym tego slowa znaczeniu, a Audi jak stare coupé z lat 80 i kropka. Poprostu nie pobijesz rozmiarow szerokosci i wysokosci (a raczej niskosci w przypadku ferrari) i wygladu zblizonego do F1. Nie widze tez dlaczego nie byloby zabawy w Enzo, w koncu to RWD i przypuszczam ze zabawa jest inna niz w Quattro, ale rownie zajebista. Mowia tez, ze ferrari kupuje sie dla dzwieku i nie wiem jak glosne by takie Audi niebylo, to tego tez dla mnie nie pobije. Osiagi osiagami, ale opakowanie tez musi byc ladne. Zgadzam sie absolutnie z przykladem malucha ktory wciaga Impreze... ja wciaz biore Impreze. -------------------- Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Joker86":3o0z4tol) CYTAT("kali1":3o0z4tol) bezsensu porównanie... to tak jak w tym porównaniu malucha z subaru impreza oczywiscie subarka poległa na 400m no i co z tego jak to nie wyglada a w srodku wszystko trzeszczy.... audi nie wyglada ani nigdy nie bedzie wygladało jak ferrari nie bedzie miało tej jakosci wykonania i prestizu , gdyby ferrari chciało zrobić samochód najszybszy na 1/4 czy do 100km to by zrobiło produkty ferrari to sa kompromisy miedzy droga a torem a nie pójscie na zywioł i zrobienie 1500KM tylko dle tego aby byc najszybsze Akurat Ferarri nie musi udowadniac ze jest szybsze od audi bo jest o tym kazdy wie Nie wiem... dlaczego mówisz ze audi nie wygląda Dla mnie jeśli chodzi o wykonanie, audi raczej nie jest takie złe...a podoba mi się bardzo. Audi różni się tym od ferrari ze SQ jest dla tych którzy lubią dobrą zabawę i męcząc się nad opanowaniem tego samochodu czerpią z tego korzyści i są zadowoleni w Enzo natomiast nie ma nic wsiadamy i jedziemy..wydajemy kupe szmalu zeby jezdzić i wyrywać dupy i imponować innym. Stanąć na światłach i objechać spadaczonego mercedesa lub inne...itp, itd Takie moje zdanie Proszę cię. Objechać spadaczonego Mercedesa. Ty chyba nie wiesz co mówisz. W Polsce jest tylko jedno Enzo a wierz mi, że ludzi którzy chcieliby je mieć jest więcej. Mój kumpel ostatnio widział na żywca Enzo w Warszawie (u was we Wrocku nie ma takich wspaniałych snobów, którzy mogliby sobie kupić Enzo mimo, że mają kasy jak lodu). Jak zobaczył a raczej usłyszał jak to startuje i jedzie to mimo, że w motoryzacji siedzi całe życie jak do mnie przyjechał na łychę to jeszcze mu się ręce trzęsły. Więc trochę szacunku dla obecnie chyba najbardziej prestiżowego i najwspanialszego pojazdu świata. A jeśli chodzi o fakt, że w środku nie ma nic to uważam to za zaletę. Ale ty pewnie powiesiłbyś sobie na lusterku starą płytę kompaktową i dodał świecące czaszki spryskiwaczy. Ale o gustach się nie dyskutuje. -------------------- Bandur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
bandur, bez takich dobra? Ja się nie spuszczam na widok ferrari i mi z tym dobrze. są to auta przeznaczone dla innych odbiorców i tyle. A kupisz sobie co będziesz chciał i na co cie bedzie stać. tak samo jak mnie.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak sam powiedziałeś o gustach się nie dyskutuje,więc opinie że Enzo to najwspanialszy samochód itd. to możesz sobie darować.Uważam że Enzo jest fajne,ładne itp.,a Audi to już legenda więc ja wybrałbym to drugie.
Pozdrawiam -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam jeśli uraziłem kolegów ale Ferrari to chyba większa legenda i samo porównywanie Audi do Ferrari świadczy o kompleksach ludzi, którzy chcą za wszelką cenę równać Audi z Ferrari. Pojedź sobie do Stanów gdzie sprzedaje się najwięcej sztuk aut luxusowych i sportowych i zapewniam cię, że Audi ze świecą szukać. Mieszkałem tam trochę (Phili i Nowy York) i poza S8 i TT nie widać tego prawie w ogóle. Same Porshe, Ferrari, Lambo itp jeśli chodzi o sport.
Ja uwielbiam Audi. Po prostu nie lubię nieszczerych wypowiedzi bo jakoś nie mogę w to uwierzyć, że stojąc obok tych dwóch aut i mogąc sobie jedno z nich zabrać do domu i potem przyjechać na street koledzy wybraliby Audi z lat '80, które być może nie dojechałoby do Modlina. Poza tym to świetne auta o ciut zawyżonej cenie bo Merc i BMW to to jeszcze nie jest. -------------------- Bandur
|
|
|
![]()
|
|
Dlatego tez w moim poście napisałem ze to moje zdanie więc nie komentuj tego co napisałem ok? A płyty to się moze u was wiesza na lusterkach.. nie rób ze mnie wieśniaka z plastikowymi ala złotymi łańcuchami na szyi. Opinie o innych zachowaj dla siebie albo nie pisz na tym forum.
Pozdro ja się juz nie udzielam na ten temat. -------------------- www.srsteam.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
To tak jakby zestawiac nowego Forda GT40 ze stara wersja. Oczywiscie nowy model zajebisty klasyczny wyglad osiagi tez powiedzilbym nad wyraz zadowalajace ale gdyby postawic starego i nowego i wybor ktrym pojedziesz do domu 95% wybralo by starego bo jest to auto ktore jest legenda malo juz ich jezdzi na swiecie i wogole masa jest takich aut ze wybralbys starsze a nie nowe chociaz ten staruczek nie wiadomo czy dowiezie cie na miejsce i tak bys go kochal i nie zamienil na nic innego Mi osobiscie mazy sie NSU TTs
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Uważam że Enzo niw zasluzyło sobie jeszcze na miano legendy,natomiast Audi Sport Quattro jak najbardziej.Do Stanów nie pojade, wierze Ci na słowo,ale mało mnie obchodzi czym ludzie tam jeżdzą.Mieszkamy w Polsce gdzie Audi jest trochę popularniejsze od Ferrari.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Bandur, oto moja odpowiedź:
"Ludzie, jedzcie gówno! Miliony much nie mogą się mylić!" -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 14:09 |