Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V   1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic
> ENZO VS UR-QUATTRO
mihaszek
post Sun, 08 May 2005 - 15:46
Post #1

Super User

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1809148
myśle że jeżeli nie było wielu zainteresuje ten artykuł z tego bardzo ciekawego porównania miłej lektury

--------------------
Power by VW TDI (1Z) 4x4 ice&snow rulez :]
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 08 May 2005 - 15:46
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
nObRAIN
post Sun, 08 May 2005 - 18:19
Post #2

User

Rewelacyjny test , wspaniały jest ten AUDI
Całkowicie zgadzam się z tym co jeden z użytkowników tamtego forum powiedział "That Audi is about a million times cooler than that Ferrari could ever HOPE to be. Looks better, all-around performs better, is rarer, is more reliable, and is a fraction of the cost. There is no conceivable situation in which I could see myself wanting that Ferrari over that Audi. No exceptions."

--------------------
'..Umywam ręce, nie ręcze co Ci sie stanie, wiele osób chce Cie złapać, ja tego nie chciałem..'

+Quote Post
DeS
post Mon, 09 May 2005 - 21:43
Post #3

Forum Killer

Nie Urquattro tylko SportQuattro

--------------------
S2 Coupe, Coupe quattro, 200 Turbo quattro, Volvo V70 2.4D(5)

+Quote Post
Joker86
post Mon, 09 May 2005 - 22:10
Post #4

Super User

Jakbym miał wybierac wziąłbym SQ

--------------------
www.srsteam.pl

+Quote Post
Bilu
post Mon, 09 May 2005 - 22:48
Post #5

User

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=13106

--------------------
S6 turbo by http://www.ReZaCzE.pl & Koraszewski Auto Sport

+Quote Post
Bandur
post Wed, 18 May 2005 - 08:26
Post #6

Frequent User

Wniosek jest taki, że do 100 km/h Audi odjeżdża 1/3 długości a od 100 do 200 dostaje masakryczne baty. Dla mnie Ferrari to Ferrari a VW to VW. Wygląd Enzo jest masakryczny. Brzmienie również. Audi może mieć każdy a Ferrari (nawet jeśli masz kasę) niestety nie. Musisz przejść rozmowę kwalifikacyjną itd. To jak stanie się członkiem elitarnego klubu snobów. Zajebiście.

--------------------
Bandur

+Quote Post
Sluger
post Wed, 18 May 2005 - 08:30
Post #7

Forum Clubber

CYTAT("Bandur":29mnvtmi)
Wniosek jest taki, że do 100 km/h Audi odjeżdża 1/3 długości a od 100 do 200 dostaje masakryczne baty. Dla mnie Ferrari to Ferrari a VW to VW. Wygląd Enzo jest masakryczny. Brzmienie również. Audi może mieć każdy a Ferrari (nawet jeśli masz kasę) niestety nie. Musisz przejść rozmowę kwalifikacyjną itd. To jak stanie się członkiem elitarnego klubu snobów. Zajebiście.

Taki audi może mieć każdy...!?

+Quote Post
Torsen
post Wed, 18 May 2005 - 08:48
Post #8

Forum Homee

A ja chcialbym zobaczyc ile osob mowiacych, ze wzieli by to Audi, rzuciloby sie na Enzo jakby dano wybor wziecia

--------------------
Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->

+Quote Post
Leo
post Wed, 18 May 2005 - 08:50
Post #9

Audi. Turbo. quattro.

jak to co? Kupiłoby enzo , żeby sprzedać i kupić 3 audi

--------------------
Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on...
--Audi way of life--
Suzuki V-Strom DL1000
www.AudiKlub.org

+Quote Post
kali1
post Wed, 18 May 2005 - 09:33
Post #10

Rookie

bezsensu porównanie...

to tak jak w tym porównaniu malucha z subaru impreza oczywiscie subarka poległa na 400m no i co z tego jak to nie wyglada a w srodku wszystko trzeszczy....
audi nie wyglada ani nigdy nie bedzie wygladało jak ferrari nie bedzie miało tej jakosci wykonania i prestizu , gdyby ferrari chciało zrobić samochód najszybszy na 1/4 czy do 100km to by zrobiło produkty ferrari to sa kompromisy miedzy droga a torem a nie pójscie na zywioł i zrobienie 1500KM tylko dle tego aby byc najszybsze

Akurat Ferarri nie musi udowadniac ze jest szybsze od audi bo jest o tym kazdy wie

+Quote Post
Joker86
post Wed, 18 May 2005 - 10:27
Post #11

Super User

CYTAT("kali1":pldnpdrr)
bezsensu porównanie...

to tak jak w tym porównaniu malucha z subaru impreza oczywiscie subarka poległa na 400m no i co z tego jak to nie wyglada a w srodku wszystko trzeszczy....
audi nie wyglada ani nigdy nie bedzie wygladało jak ferrari nie bedzie miało tej jakosci wykonania i prestizu , gdyby ferrari chciało zrobić samochód najszybszy na 1/4 czy do 100km to by zrobiło produkty ferrari to sa kompromisy miedzy droga a torem a nie pójscie na zywioł i zrobienie 1500KM tylko dle tego aby byc najszybsze

Akurat Ferarri nie musi udowadniac ze jest szybsze od audi bo jest o tym kazdy wie

Nie wiem... dlaczego mówisz ze audi nie wygląda Dla mnie jeśli chodzi o wykonanie, audi raczej nie jest takie złe...a podoba mi się bardzo. Audi różni się tym od ferrari ze SQ jest dla tych którzy lubią dobrą zabawę i męcząc się nad opanowaniem tego samochodu czerpią z tego korzyści i są zadowoleni w Enzo natomiast nie ma nic wsiadamy i jedziemy..wydajemy kupe szmalu zeby jezdzić i wyrywać dupy i imponować innym. Stanąć na światłach i objechać spadaczonego mercedesa lub inne...itp, itd
Takie moje zdanie

--------------------
www.srsteam.pl

+Quote Post
Torsen
post Wed, 18 May 2005 - 10:57
Post #12

Forum Homee

CYTAT("Joker86":3mejm7wa)
Nie wiem... dlaczego mówisz ze audi nie wygląda Dla mnie jeśli chodzi o wykonanie, audi raczej nie jest takie złe...a podoba mi się bardzo. Audi różni się tym od ferrari ze SQ jest dla tych którzy lubią dobrą zabawę i męcząc się nad opanowaniem tego samochodu czerpią z tego korzyści i są zadowoleni w Enzo natomiast nie ma nic wsiadamy i jedziemy..wydajemy kupe szmalu zeby jezdzić i wyrywać dupy i imponować innym. Stanąć na światłach i objechać spadaczonego mercedesa lub inne...itp, itd
Takie moje zdanie

Co do wygladu, sa gusta rozne, ale niezaprzeczalne jest, ze Enzo wyglada jak supercar w najprostrzym tego slowa znaczeniu, a Audi jak stare coupé z lat 80 i kropka. Poprostu nie pobijesz rozmiarow szerokosci i wysokosci (a raczej niskosci w przypadku ferrari) i wygladu zblizonego do F1. Nie widze tez dlaczego nie byloby zabawy w Enzo, w koncu to RWD i przypuszczam ze zabawa jest inna niz w Quattro, ale rownie zajebista. Mowia tez, ze ferrari kupuje sie dla dzwieku i nie wiem jak glosne by takie Audi niebylo, to tego tez dla mnie nie pobije. Osiagi osiagami, ale opakowanie tez musi byc ladne. Zgadzam sie absolutnie z przykladem malucha ktory wciaga Impreze... ja wciaz biore Impreze.

--------------------
Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->

+Quote Post
Bandur
post Wed, 18 May 2005 - 12:57
Post #13

Frequent User

CYTAT("Joker86":3o0z4tol)
CYTAT("kali1":3o0z4tol)
bezsensu porównanie...

Takie moje zdanie

Proszę cię. Objechać spadaczonego Mercedesa. Ty chyba nie wiesz co mówisz. W Polsce jest tylko jedno Enzo a wierz mi, że ludzi którzy chcieliby je mieć jest więcej. Mój kumpel ostatnio widział na żywca Enzo w Warszawie (u was we Wrocku nie ma takich wspaniałych snobów, którzy mogliby sobie kupić Enzo mimo, że mają kasy jak lodu). Jak zobaczył a raczej usłyszał jak to startuje i jedzie to mimo, że w motoryzacji siedzi całe życie jak do mnie przyjechał na łychę to jeszcze mu się ręce trzęsły. Więc trochę szacunku dla obecnie chyba najbardziej prestiżowego i najwspanialszego pojazdu świata. A jeśli chodzi o fakt, że w środku nie ma nic to uważam to za zaletę. Ale ty pewnie powiesiłbyś sobie na lusterku starą płytę kompaktową i dodał świecące czaszki spryskiwaczy. Ale o gustach się nie dyskutuje.

--------------------
Bandur

+Quote Post
Leo
post Wed, 18 May 2005 - 13:26
Post #14

Audi. Turbo. quattro.

bandur, bez takich dobra? Ja się nie spuszczam na widok ferrari i mi z tym dobrze. są to auta przeznaczone dla innych odbiorców i tyle. A kupisz sobie co będziesz chciał i na co cie bedzie stać. tak samo jak mnie.

--------------------
Audi Coupe S2 @ GT3071R
--Audi way of life--
Suzuki V-Strom DL1000
www.AudiKlub.org

+Quote Post
mile
post Wed, 18 May 2005 - 13:32
Post #15

Forum Killer

Jak sam powiedziałeś o gustach się nie dyskutuje,więc opinie że Enzo to najwspanialszy samochód itd. to możesz sobie darować.Uważam że Enzo jest fajne,ładne itp.,a Audi to już legenda więc ja wybrałbym to drugie.

Pozdrawiam

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
Bandur
post Wed, 18 May 2005 - 14:14
Post #16

Frequent User

Przepraszam jeśli uraziłem kolegów ale Ferrari to chyba większa legenda i samo porównywanie Audi do Ferrari świadczy o kompleksach ludzi, którzy chcą za wszelką cenę równać Audi z Ferrari. Pojedź sobie do Stanów gdzie sprzedaje się najwięcej sztuk aut luxusowych i sportowych i zapewniam cię, że Audi ze świecą szukać. Mieszkałem tam trochę (Phili i Nowy York) i poza S8 i TT nie widać tego prawie w ogóle. Same Porshe, Ferrari, Lambo itp jeśli chodzi o sport.
Ja uwielbiam Audi. Po prostu nie lubię nieszczerych wypowiedzi bo jakoś nie mogę w to uwierzyć, że stojąc obok tych dwóch aut i mogąc sobie jedno z nich zabrać do domu i potem przyjechać na street koledzy wybraliby Audi z lat '80, które być może nie dojechałoby do Modlina. Poza tym to świetne auta o ciut zawyżonej cenie bo Merc i BMW to to jeszcze nie jest.

--------------------
Bandur

+Quote Post
Joker86
post Wed, 18 May 2005 - 15:13
Post #17

Super User

Dlatego tez w moim poście napisałem ze to moje zdanie więc nie komentuj tego co napisałem ok? A płyty to się moze u was wiesza na lusterkach.. nie rób ze mnie wieśniaka z plastikowymi ala złotymi łańcuchami na szyi. Opinie o innych zachowaj dla siebie albo nie pisz na tym forum.
Pozdro ja się juz nie udzielam na ten temat.

--------------------
www.srsteam.pl

+Quote Post
cfaniak
post Wed, 18 May 2005 - 16:27
Post #18

Super User

To tak jakby zestawiac nowego Forda GT40 ze stara wersja. Oczywiscie nowy model zajebisty klasyczny wyglad osiagi tez powiedzilbym nad wyraz zadowalajace ale gdyby postawic starego i nowego i wybor ktrym pojedziesz do domu 95% wybralo by starego bo jest to auto ktore jest legenda malo juz ich jezdzi na swiecie i wogole masa jest takich aut ze wybralbys starsze a nie nowe chociaz ten staruczek nie wiadomo czy dowiezie cie na miejsce i tak bys go kochal i nie zamienil na nic innego Mi osobiscie mazy sie NSU TTs

+Quote Post
mile
post Wed, 18 May 2005 - 16:30
Post #19

Forum Killer

Uważam że Enzo niw zasluzyło sobie jeszcze na miano legendy,natomiast Audi Sport Quattro jak najbardziej.Do Stanów nie pojade, wierze Ci na słowo,ale mało mnie obchodzi czym ludzie tam jeżdzą.Mieszkamy w Polsce gdzie Audi jest trochę popularniejsze od Ferrari.

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
Leo
post Wed, 18 May 2005 - 18:04
Post #20

Audi. Turbo. quattro.

Bandur, oto moja odpowiedź:
"Ludzie, jedzcie gówno! Miliony much nie mogą się mylić!"

--------------------
Audi Coupe S2 @ GT3071R
--Audi way of life--