![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Co potrzeba żeby przerobić xdriva na rwd?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Skrzynia, wał, przednie zwrotnice i wykodowac co nieco.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
na szybko wyjąć wtyczkę z reduktora
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 25 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Właściwie to szukam rwd, ale dużo jest z xdrive i się zastanawiałem nad ewentualnym kupnem x'a i przekładka na rwd.
Ale jak dużo roboty to odpuszczam i kupie rwd |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
zeby byl oryginal a nie mixtura, to sanki i magiel i amortyzatory i pewnie stabilizator tez zdaloby sie wymienic. tak, zeby odjechac z podnosnika, to pewnie mniej, ale zawsze trzebaby pamietac przy serwisie ze byl to awd
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
A w życiu bym tego Xa na RWD nie przerabiał. Mam w domu E61 dwie sztuki. 545i RWD i 530xD po chipsach
![]() ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
ustaw geometrie, zmien opony
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ustaw geometrie, zmien opony ![]() ![]() Czekałem kiedy usłyszę że mam nie sprawne auto na chińskich PS4 ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
Bo widocznie masz, zwlaszcza ze e61 ma ciężki tył i chyba najlepsza trakcję w tym nadwoziu.
|
|
|
![]()
|
|
Bo widocznie masz, zwlaszcza ze e61 ma ciężki tył i chyba najlepsza trakcję w tym nadwoziu. Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem niestety ... Nie twórz fizyki na nowo, nigdy to samo nadwozie w RWD nie przeniesie efektywniej mocy napędem względem 4WD zwłaszcza w ruchu po łuku. Z tym że e61 ma lepszą trakcję względem sedana nie ma oczywiście co dyskutować, ale całą resztę zostaw w spokoju. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Czekałem kiedy usłyszę że mam nie sprawne auto na chińskich PS4 ![]() Lepszy niż atakowanie ostro zakrętów w dużym kombi z ciężkim dieslem na przedniej osi... Dodatkowo pedał gazu nie działa w systemie 0-1 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Lepszy niż atakowanie ostro zakrętów w dużym kombi z ciężkim dieslem na przedniej osi... Dodatkowo pedał gazu nie działa w systemie 0-1 3.0D spięte z xdrive to już nie stary żeliwniak, N62 wypada pod względem masy silnika gorzej. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Akurat Grzesiek ma benzyne w rwd ![]() Przecież sam o tym napisał, wiec wiem i się dziwię. A czemu awd ma być najlepsze od fwd jak większość czasu spędzam na międzymiastowych, a na mieście nie startuje ogniem z każdych świateł? 3.0D spięte z xdrive to już nie stary żeliwniak, N62 wypada pod względem masy silnika gorzej. Z pełnym osprzętem, przesunięciem względem osi R6 i V8 oraz przednim napędem na pewno nie ![]() Ale masz oba możesz sprawdzić. |
|
|
![]()
|
|
Z pełnym osprzętem, przesunięciem względem osi R6 i V8 oraz przednim napędem na pewno nie ![]() Ale masz oba możesz sprawdzić. 545 ryje dziobem tak samo jak diesel ![]() ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A jeszcze chwilę temu twierdziłeś, że kolega tworzy fizykę na nowo ![]() I nadal twierdę ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź obciążenie na osiach, zobaczysz że tak samo ryć nie powinny
![]() |
|
|
![]() ![]() |