![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 28 February 2011 ![]() |
witam jestem tu nowy i chciałbym zaczerpnac kilka ifnormacji.Interesuje mnie mercedes E55 wiadomo pewnie e63 lepszy ale tez ile drozszy.czy miał ktos stycznosc z takim modelem.Czy sa jakies jego wady(silnik,most,skrzynia) na co trzeba szczegolnie zwrocic uwage przy zakupie.No i czy prawdziwe jest to ze w e55 likwidując fabryczną „zwężkę” ,chodzi o dolot powietrza do silnika powracamy do pierwotnej mocy 500 KM tak jak w SL czy to ten sam silnik.z tego co tez słyszałem przy przedłubaniu koła napedzajacego kompresor(zwiekszenie srednicy) mozna uzyskac wieksza moc nawet do 100 koni czy trzeba robic mape?czy trzeba robic wydech(kwasowka) czy ten bedzie dobry..Z gory dzieki.
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Dolot, mniejsze kółko kompresora i strojenie. Jak mocy dalej za mało można pobawić się w większe przepustnice, lepsze chłodzenie i wydech, ale auto już po wkładkach w dolocie, kółku i strojeniu odpycha się dużo lepiej.
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Dolot, mniejsze kółko kompresora i strojenie. Jak mocy dalej za mało można pobawić się w większe przepustnice, lepsze chłodzenie i wydech, ale auto już po wkładkach w dolocie, kółku i strojeniu odpycha się dużo lepiej. mniejsze kółko? myslalem ze wieksze zeby kompresor doładowywał wiecej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
No mniejsze
![]() ![]() Jechałeś na rowerze z przerzutkami? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Albo większe na wale;p
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chodziło mi o wieksze kółko na wale.jest jakas firma w polsce ktorzy sa magikami do spraw merc Amg.chodzi mi tez o skrzynie ile wytrzyma.podejzewam ze przy zrobieniu dolotu,wydechu i zwiekszenie kola i oczywiscie mapa powinien miec ok 600-650 ps i 800 niutona.tylko czy warto?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 22 April 2013 ![]() |
Witam Koledzy, chciałem się przywitać ale nie znalazłem działu powitalnia.
Bawię się "resorakami" już jakiś czas i mam parę projektów za sobą w trakcie i zapewne wiele przed sobą. Od dawna jestem właścicielem w210 e55 1999 i chciałbym podpytać Mądrzejszych o pare modów. Czy ktoś wie czy kolektory wydechowe z innych 5.5litrowych jednostek mercedesa m113 podejdą do mojego wozu, czy są bardziej wydajne? koszt zrobienia customa to 3,5-5 k a używkę z innych 5.5 można kupić nawet za 900 zł. Dziękuję za pomoc przy podłubaniu wozu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 07:07 |