![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: zza winkla ![]() |
Panowie,
mam takowe i chcę dołożyć do auta zestaw bluetooth Nokii, najchętniej z automatycznym wyciszaniem radia i wyjściem sygnału z zestawu na firmowe głośniki. Potrzebuję poznać układ pinów w tym radio, możecie pomóc? Pozdrawiam -------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
jak wygląda u ciebie wejście z tyłu ?
![]() w takim przypadku z tego co znalazłem to wychodzi ze na 10 jest tel mute a na 11 jest tel in wg opisu. I jeszcze w kostce B jest cos do telefonu. zobaczysz na stronie sobie. [url:8z5q1hb7]http://studio24.prv.pl/[/url:8z5q1hb7] => KABLOMANIA => Fabryczne koles twierdzi ze nie jest do końca pewny wszystkiego. -------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
Radio mam takie:
http://www.allegro.pl/item273346788_rad ... d_rds.html więc pinouty chyba tez takie jak tam. To CHYBA jest to, ale nie bardzo moge porownac z tym rysunkiem z Twojego postu nie widze przełożenia jednego na drugie. -------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]()
|
|
myślałem że w e46 a tym bardziej w M będzie to wg. tej strony nowszy model, wiec trzeba patrzeć na te starsze modele tam widać dokładnie takie samo złącze jak to w linku z allegro.
wiec u ciebie będzie to: ![]() a wg. opisu nie ma wejścia na sygnał z telefonu aby przekazać na głośniki można jedynie podpiąć wyciszenie pod pin numer 4 -------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
Bo to jest nowszy model, ten starszy to radio z kasetą którego nie mam i tam dokładnie widać że ten schemat który teraz wkleiłeś idealnie pasuje do fotki radia (wpisz E46 business i znajdziesz ich trochę, jedno ma fotę złącz).
Zastanawiam się po prostu na ile należy dosłownie traktować te ikonki ze strony Studio24. -------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]()
|
|
tutaj masz fotke wygląda jak skan i potwierdzenie tego co znajduje sie na stronie.
![]() -------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
Super, dziękuję. Jak rozumiem 4-ka to ściszanie radia natomiast niestety nie szprecham aż tak żeby wiedzieć gdzie podłączyć telefon pod głośniki. Ktoś wie?
-------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Keepsake":nwjuy19d) Radio mam takie: wiec mam rozumieć ze jeszcze nie wyciągałeś swojego radia i nie widziałeś na oczy swojego złącza. ? bo jeśli sam nie wiesz co masz to trudno ci będzie pomóc. http://www.allegro.pl/item273346788_rad ... d_rds.html więc pinouty chyba tez takie jak tam. Added after 2 minutes: CYTAT("Keepsake":nwjuy19d) Super, dziękuję. Jak rozumiem 4-ka to ściszanie radia natomiast niestety nie szprecham aż tak żeby wiedzieć gdzie podłączyć telefon pod głośniki. Ktoś wie?
no więc jeśli masz te ze starszym złączem gdzie pospinasz wyciszenie pod 4 to raczej bez jakiejś elektronicznej rzeźby nie uda ci sie przekierować sygnału na głośniki. Zostaje jedynie jakiś mały oddzielny głosnik. -------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
Nie miałem okazji go wyciągnąć, chciałem najpierw rozeznać temat, nie spodziewałem się że identycznie opisane radio w BMW może mieć dwa różne układy pinów... No ale cóż, nie doceniłem ich widocznie.
W każdym razie dziękuję Ci za pomoc bardzo, oddzielny głośnik też jest jakimś rozwiązaniem może mniej eleganckim ale co tam. -------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 21:04 |