Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> E46 320d Problem z rozruchem po nocy
cubson94
post Thu, 03 Oct 2013 - 10:48
Post #1

Frequent User

Witam, Panowie mój problem polega na tym że mam problemy z rozruchem auta po nocy. Od jakiej temperatury otoczenia świece żarowe powinny grzać ? Jak przekręcę kluczyk to kontrolka świec od zapala się na pół sekundy i od razu gaśnie nie zależnie jaką temp mamy na zewnątrz a wieczorami lub w nocy w ostatnich dniach była bliska zeru. Przekręcając kluczyk słychać cykający przekaźnik przy schowku. Auto odpala zawsze, muszę chwilę pokręcić rozrusznikiem zadymi na biało i czuć zapach niespalonej ropy. Co może być tego przyczyną ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 03 Oct 2013 - 10:48
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Salieri
post Thu, 03 Oct 2013 - 16:01
Post #2

Super User

Byc moze masz uszkodzony sterownik swiec zarowych, ktory w e46 czesto sie psul. Na bmw-sport widzialem gdzies nawet diy diagnozy i naprawy tego ustrojstwa.

--------------------
'08 b8 3.0tdi

+Quote Post
Grand_
post Thu, 03 Oct 2013 - 19:35
Post #3

Forum Killer

Stary, to jest RacingForum a nie forum nie odpalających diesli, tutaj się bardziej rozmawia o tuningu, modyfikacjach i innych tego typu sprawach.
Z takimi pytaniami to na bmw-sport czy bmw-syndykat...

Weź jedź poprostu niech ktoś podepnie się CDIF'em czy jak to się tam zwie dla bmw zapłacisz te 30 zł i będziesz wiedział. ( przynajmniej tak to się u mnie na wiosce w zaprzyjaźnionym warsztacie odbywa )

--------------------
E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
E60 535d obecna / 272hp@427hp i 560@788Nm

+Quote Post
cubson94
post Thu, 03 Oct 2013 - 21:05
Post #4

Frequent User

Dla tego nie pisze na forum głównym tylko bmw. Połowa tematów tu dotyczy "jaki olej zalać", "co jest nie tak ze sprzęgłem", "czy jeźdźać tak nic się nie stanie" wiec nie widzę nic złego w temacie z problemem rozruchu diesla

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 17:32