Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Dorabianie Panewek (Charade GTti)
HITMAN
post Mon, 15 Nov 2004 - 15:30
Post #1

Rookie

Poszukuję zakładu, w którym by dorobili panewki do Charady GTti najlepiej w Warszawie lub na Dolnym Śląsku. Próbowałem kupić ale nigdzie ich nie ma Chyba że ktoś wie gdzie je dostane.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 15 Nov 2004 - 15:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Azrael
post Mon, 15 Nov 2004 - 16:12
Post #2

Forum Clubber

Wiem gdzie lezy dół motoru od GTti, a panewki tez były gdzies dostępne tylko gdzie.. hmmm kojarzysz taką stronę w UK z gratami do GTti? Tak nie mają? Ewentualnie Australiczycy z MRT maja graty do GTti

--------------------
Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki

+Quote Post
HITMAN
post Mon, 15 Nov 2004 - 17:09
Post #3

Rookie

O zagranicznych stronach jeszcze nie myslałem, chciałbym coś w polsce znaleźć lub dorobić bo wiem że są firmy które się tym zajmują i w miarę niedrogo wychodzi. Ale w akcie desperacji....ta stronka z UK to Camskill, są tam panewki ale komplet ok 100£...

+Quote Post
Azrael
post Mon, 15 Nov 2004 - 17:16
Post #4

Forum Clubber

CYTAT("HITMAN":r0ukbxlo)
O zagranicznych stronach jeszcze nie myslałem, chciałbym coś w polsce znaleźć lub dorobić bo wiem że są firmy które się tym zajmują i w miarę niedrogo wychodzi. Ale w akcie desperacji....ta stronka z UK to Camskill, są tam panewki ale komplet ok 100£...

100 funtów? To raczej dobra cena.

Niestety panewki to nie jest tania rzecz. W Polsce są takie firmy choćby jedna w Wawie, ale to raczej jak chcesz zrobić auto i wcisnąc komuś minę, a nie do jeżdżenia.

--------------------
Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki

+Quote Post
HITMAN
post Mon, 15 Nov 2004 - 19:39
Post #5

Rookie

W Polsce jakiś czas temu były jeszcze dostepne panewki i kosztowały coś koło 350zł/komplet, tu wyjdzie pewnie ze 2 razy tyle z wysyłką...No nic pogadam ze znajomą bo to dla niej panewki, moze będzie tylko do koścoła śmigać to starczą dorabiane No i jak by co to w końcu gdzie je można dorobić? I co inni o tej całej sprawie sądzą?

+Quote Post
piechur
post Mon, 15 Nov 2004 - 19:56
Post #6

Forum Clubber

Dorobic mozna tu: http://www.panewki.com.pl/
Zastrzegam ze forumowicze wypowiadali sie o nich jak najgorzej sie da, chociaz znam tez ludzi, ktorzy troche czasu jezdza na ich panewkach.

--------------------
318is

+Quote Post
makaveli
post Tue, 16 Nov 2004 - 05:07
Post #7

Forum Killer

na ulicy minskiej (nie pamietam numeru) w wawce dorobisz...ja tak zrobilem,polecam...cena nie wygorowana...

--------------------
e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible
golf

+Quote Post
g-seven
post Tue, 16 Nov 2004 - 08:41
Post #8

User

CYTAT("Azrael":3npxa62n)
Wiem gdzie lezy dół motoru od GTti, a panewki tez były gdzies dostępne tylko gdzie.. hmmm kojarzysz taką stronę w UK z gratami do GTti? Tak nie mają? Ewentualnie Australiczycy z MRT maja graty do GTti

Albo w Rospen http://members.iinet.net.au/~rospen/daihatsu.asp
Co prawda to też Australia, ale oni mają chyba najlepsze części do tych aut.

--------------------
[url:3pnk0o00]http://suzukiracing.net[/url:3pnk0o00]

+Quote Post
Bullitt
post Tue, 16 Nov 2004 - 10:58
Post #9

I live here !

W polsce dorobisz tanie/drogie panewki, ale to będzie szajs na maxa.... Nawet nie warto się zastanawiać. Szkoda za chwile znów rozbierać silnik.

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
sopel-rx7
post Sun, 21 Nov 2004 - 13:30
Post #10

Frequent User

Mozesz callnac do rembertowa w Wawie na Dziewosleby 611 80 88, tam maja wszystkie czesci silnikowe i chyba nie tylko, uszczelki, srubu, panweki, tloki etc. do samochodow japonskich, niemieckich i innych...
Maja tam zamienniki zagranicznych firm, wiec pojezdzic sie da napewno, bo wielu znajomych z zakupionych czesci u nich, kozystaja do dzis...

+Quote Post
El Lacerto
post Wed, 24 Nov 2004 - 01:38
Post #11

Rookie

siema Hitman !
kupić raczej nie ma szans... nie ma nadwymiarowych...no chyba że masz nominalny wał to nie zastanawiaj się nad doróbkami... ja dorabiałem w Łodzi i narazie Charadaika śmiga i ciśnienie trzyma...głownie o materiał tu chodzi, a wszystkie zakłady biorą go podobno z jednego źródła-z Gdańska...także raczej nie widziałbym różnicy gdzie w Polsce dorobisz...napisz z czym masz problem...bo panewki swoją drogą ale może już masz pompe wyrobioną, bo to częsty ból GTtek...
Pozdro

--------------------
1000 t...ylko

+Quote Post
HITMAN
post Wed, 24 Nov 2004 - 20:36
Post #12

Rookie

W sumie to nie ja mam problem tylko znajoma która też ma GTti, u mnie na szczęście jeszcze wszystko ok. Potrzebuje panewki bo jedna jej się obróciła na wale czyli musi być nadwymiar bo trzeba szlifować wał. No to zostaje dorabianie... Ona jest z Warszawy to pewnie gdzies tam będzie szukała warsztatu.
Dzieki za wszystkie rady

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 07:43