![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 10 January 2012 Skąd: Wieluń ![]() |
Witam.
Pilnie potrzebuję pomocy. Od kilku dni toczy się przebudowa drogi krajowej w mojej okolicy- niestety nie mam jak wyjechać z posesji ![]() Zerwano dwa mosty i drogę zamknięto.Teraz dojadzd możliwy tylko drogami polnymi i to terenowką a nie autem ktore ma 8cm do miski olejowej. W tym tygodnu mają zerwać trzeci most który całkiem odetnie mnie od świata. Oczywiście brak jakichkolwiek oznaczeń czy objazdów. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad problem bagatelizuje, firma budowlana tymbardziej a policja zamiast gonić za brak świateł na "wchadełkach" lepi mandaty kierowcą za jazdę po drodze wyłączonej z ruchu. Gdzie się odwołać i na jakie art i paragrafy powołać? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Dowiedz się kto konkretnie w GDDiK odpowiada za ten remont i spytaj jakie alternatywne zostało przewidziane dla Twojej posesji, idź do władz samorządowych, a jak to nie pomoże, to TVN, Polsat?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 10 January 2012 Skąd: Wieluń ![]() |
W GDDKiA odesłano mnie do tajemniczej firmy budowlanej której kierownik stwierdził że on na zezwolenie na zamknięcie drogi i zdięcie mostów a zapewnienie objazdów i oznakowanie to już nie jego sprawa- błędne koło.
Myślę nad zgłoszeniem sprawy policja/prokuratura ale nie wiem na jakie paragrafy się powołac i gdzie ich szukać aby mnie nie zlano jak w GDDKiA. Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
moim zdaniem prawo budowlane art 5 ust 1 pkt 9
Postrasz jeszcze Inspektorem Nadzoru Budowlanego |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
najważniejsze byłoby pozostawić ślad -czyli zgłoszenie na policję (za kilka dni znajdzie się dojazd i nikt tego nie będzie pamiętał),
na remont/przebudowę musi być zatwierdzony projekt organizacji ruchu zastępczego uwzględniający dojazd mieszkańców -tobie pewnie go nie wydadzą ale policja (drogówka)powinna sprawdzić czy prace przebiegają zgodnie z projektem (etapowanie robót itp.) dla GDDKiA właściwą komórką będzie policja wojewódzka -musiała opiniować projekt organizacji, można spróbować do wydziału inżynierii ruchu GDDKiA właściwej dla województwa -musiała zatwierdzić projekt -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 13:35 |