Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Dojazd do własnej posesji a remont drogi
kazike30
post Mon, 26 Mar 2012 - 21:13
Post #1

Rookie

Witam.
Pilnie potrzebuję pomocy.
Od kilku dni toczy się przebudowa drogi krajowej w mojej okolicy- niestety nie mam jak wyjechać z posesji angry.gif
Zerwano dwa mosty i drogę zamknięto.Teraz dojadzd możliwy tylko drogami polnymi i to terenowką a nie autem ktore ma 8cm do miski olejowej.
W tym tygodnu mają zerwać trzeci most który całkiem odetnie mnie od świata.
Oczywiście brak jakichkolwiek oznaczeń czy objazdów.
Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad problem bagatelizuje, firma budowlana tymbardziej a policja zamiast gonić za brak świateł na "wchadełkach" lepi mandaty kierowcą za jazdę po drodze wyłączonej z ruchu.
Gdzie się odwołać i na jakie art i paragrafy powołać?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 26 Mar 2012 - 21:13
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
PioterW
post Tue, 27 Mar 2012 - 09:14
Post #2

Administrator

Dowiedz się kto konkretnie w GDDiK odpowiada za ten remont i spytaj jakie alternatywne zostało przewidziane dla Twojej posesji, idź do władz samorządowych, a jak to nie pomoże, to TVN, Polsat?

--------------------

+Quote Post
kazike30
post Tue, 27 Mar 2012 - 16:42
Post #3

Rookie

W GDDKiA odesłano mnie do tajemniczej firmy budowlanej której kierownik stwierdził że on na zezwolenie na zamknięcie drogi i zdięcie mostów a zapewnienie objazdów i oznakowanie to już nie jego sprawa- błędne koło.
Myślę nad zgłoszeniem sprawy policja/prokuratura ale nie wiem na jakie paragrafy się powołac i gdzie ich szukać aby mnie nie zlano jak w GDDKiA.
Pomoże ktoś?

+Quote Post
QbaqBA
post Wed, 28 Mar 2012 - 00:06
Post #4

Super User

moim zdaniem prawo budowlane art 5 ust 1 pkt 9

Postrasz jeszcze Inspektorem Nadzoru Budowlanego

+Quote Post
WojtekMR
post Wed, 28 Mar 2012 - 11:02
Post #5

Forum Killer

najważniejsze byłoby pozostawić ślad -czyli zgłoszenie na policję (za kilka dni znajdzie się dojazd i nikt tego nie będzie pamiętał),
na remont/przebudowę musi być zatwierdzony projekt organizacji ruchu zastępczego uwzględniający dojazd mieszkańców -tobie pewnie go nie wydadzą ale policja (drogówka)powinna sprawdzić czy prace przebiegają zgodnie z projektem (etapowanie robót itp.)

dla GDDKiA właściwą komórką będzie policja wojewódzka -musiała opiniować projekt organizacji, można spróbować do wydziału inżynierii ruchu GDDKiA właściwej dla województwa -musiała zatwierdzić projekt

--------------------
_http://forum.mr2cp.pl/index.php

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 13:35