![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 May 2011 Skąd: Kępno ![]() |
Witam serdecznie.
Poszukuje dobrego programu na telefon z andkiem. Chodzi mi o to, by program mierzyl mi czasy od 0-100 km/h i na 1/4 mili. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam ![]() -------------------- -BMW E30 fakeM3 GMengine - LS376/525, 535Hp/660nm-
BMW X1 35i Xdrive, 380hp/560nm, JB4 custom map BMW E60, 530D, 380hp/800nm - SOLD Subaru WRX, Toyota TS Compressor, Mercedes W124 Coupe - SOLD |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 April 2011 Skąd: PZNmiastodoznań ![]() |
rowniez przylaczam sie do pytania
![]() |
|
|
![]()
|
|
Przydałoby się coś takiego, zwłaszcza że telefon nosimy praktycznie cały czas przy sobie
![]() -------------------- -BMW E30 fakeM3 GMengine - LS376/525, 535Hp/660nm-
BMW X1 35i Xdrive, 380hp/560nm, JB4 custom map BMW E60, 530D, 380hp/800nm - SOLD Subaru WRX, Toyota TS Compressor, Mercedes W124 Coupe - SOLD |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 24 May 2012 Skąd: Gorzyce - Warszawa ![]() |
Hej, do pomiaru przyśpieszeń itp polecam Car Performance. Może niejest najdokładniejszy ale daje radę.
Innym świetnym programem jest My Tracks. Program zapisuje nam masę danych, średnie prędkości, zmianę wysokości n.p.m. itp. Dodatkowo ma on fajną funkcje zapisywania trasy i nadkładania jej na normalną mapę. Jest to fajna opcja jak śmigamy na torze, żeby sprawdzić czy nasz tor jazdy jest w miarę powtarzalny. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
adyno
-------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
aLapRecorder - można podłączyć do danych auta przez OBDII interfejsem z Bluetooth :
http://www.appbrain.com/app/alaprecorder-h....alaprecorderhd -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 02 November 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Z tym że aLapRecorder HD chwilowo nie jest rozwijany. Dodatkowa wada - bardzo przesterowuje dźwięk.
Trackmaster od trackaroo + BT GPS Service jest też OK (i ma mniejsze problemy z dźwiękiem). Działa też z zewnętrznym GPS (np. Qstarz BT-818XT) i też jest OK. -------------------- Pozdrawiam
Marcin - "BladeRunner" F**k It's A Turbo Punto GT |
|
|
![]()
|
|
Już w sumie nieaktualne...
Kupiłem sobie Performance Box od Racelogic. Rewelacyjne urządzenie warte swojej ceny! Pozdrawiam ![]() -------------------- -BMW E30 fakeM3 GMengine - LS376/525, 535Hp/660nm-
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 December 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Speedview
-------------------- RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 21 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Wracajac do pytania to Trackmaster z Dynomasterem ale tylko w polaczeniu z 10hz GPS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 July 2005 Skąd: Ostrołęka ![]() |
Nie wiecie czy na Badę jest cokolwiek do pomiarów czasu?
-------------------- Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle były rytmiczne...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 February 2012 Skąd: Pzn. ![]() |
Renault RS Monitor jest dostępne na iphona. można na androida też jest. no ale program pozostawia troche do życznia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Ja używam pełnej wersji PerfExpert - naprawdę polecam .
Jak by co skąd ... pokombinujcie ;-) pisać -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Ja używam Race Droid Lite. Korzysta z akcelerometru a nie gpsu
![]() -------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Troche odkop, ale dopisze
![]() pomiary z rolki pozostaje tylko cos z zewnetnrzym gpsem, np dynomaster. Niestety czesto musze z tej aplikacji brac logi w excelu i sam liczyc czasy (gdy pomiar trwa np 5 minut i w tym czasie mam pare razy przyspieszenie). -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Nie wiem dlaczego, ale mi racedroid pokazywał śmieszne wyniki...
Autobus rozpędzał się do 190 km/h do tego w bardzo szybko... |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem dlaczego, ale mi racedroid pokazywał śmieszne wyniki... Autobus rozpędzał się do 190 km/h do tego w bardzo szybko... Mozliwe, jesli telefon ma zle skalibrowany akcelerometr (a widzialem takie, ktore pokazywaly 9.6m/s2 przyspieszenia ziemskiego), to bedzie bezuzyteczny. Musi byc przypiety na sztywno do pojazdu , jest wrazliwy na zmiany pochylenia podczas pomiaru. Ja uzywalem z htc wildfire (na nim dziala plynnie, mimo ze to najgorszy telefon na rynku), galaxy s. Jakas stara xperia (800x480) lekko przeklamywala, wlasnie przez gowniany akcelerometr -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Mozliwe, jesli telefon ma zle skalibrowany akcelerometr (a widzialem takie, ktore pokazywaly 9.6m/s2 przyspieszenia ziemskiego), to bedzie bezuzyteczny. Musi byc przypiety na sztywno do pojazdu , jest wrazliwy na zmiany pochylenia podczas pomiaru. Ja uzywalem z htc wildfire (na nim dziala plynnie, mimo ze to najgorszy telefon na rynku), galaxy s. Jakas stara xperia (800x480) lekko przeklamywala, wlasnie przez gowniany akcelerometr Miałeś okazję testować go z innymi HTC? Jest szansa, że z Desire HD będzie w miarę dokładnie? Rozumiem, że muszę zaczekać aż zapali się jakąś lampka a później mogę startować? |
|
|
![]()
|
|
Miałeś okazję testować go z innymi HTC? Jest szansa, że z Desire HD będzie w miarę dokładnie? Rozumiem, że muszę zaczekać aż zapali się jakąś lampka a później mogę startować? Nie testowalem Desire. Sciagnij jakikolwiek program do testowania akcelerometru. Jesli w spoczynku na stole 2 osie sa prawie 0, a 3-cia ~9.81 to jest ok. Musisz czekac na pierwsza lampke- wtedy mozesz ruszyc. Jak wykryje start, zapala sie druga. Jak zaczniesz zwalniac , pomiar sie zakonczy, wtedy na chwile zapala sie trzecia i gasna wszystkie, jak przeanalizuje dane. Ogolnie aplikacja pozostawia duzo do zyczenia,ale jest w miare obszerny help (w glownym oknie menu-> Help). Robilem to "pod siebie", a codziennie jezdzilem 20km do pracy przez miasto. Idea byla taka,zeby przyczepic telefon, jak sie nadarzy okazja do bujnac sie do 120-140 od 0 i pozniej sprawdzic wyniki ![]() Mam w planach to samo z zewnetrznym gpsem (dynomaster jednak mnie drazni), ale nie wiem, kiedy znajde na to czas. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Ok, dzięki za wyjaśnienie. Będę testował w weekend i dam znać jak wypadło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 16:03 |