![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 June 2008 Skąd: Ostrołęka ![]() |
Witam mam taki problem Ostatnio zauwazyłem Ze ubywa Mi płyn z Zbiorniczka Wyrównawczego Sprawdzałem czy nigdzie nie cieknie okazało sie ze króciec od prawej strony jest uszkodzony od Strony łancucha a wiec go wymieniłem i dalej ubywa płyn wczoraj Uzupełniłem Płyn zrobiłem z jakies 30 kilometrow znowu ubyło podejrzenie uszczelka pod głowica ale sprawdzałem stan oleju nic nie przybyło było na połowie i tyle jest Płyn chłodniczy tez jest czysty nie ma sladow oleju w płynie tylko zauwazyłem ze koncowka wydechu jest wilgotna czekam na wasze sugestie za wszelka pomoc z góry dziekuje pozdrawiam
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
napewno nie ma innego wycieku ?? ( jedna mokra końcówka wydechu...wiosny nie czyni
![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz ja mam cały wydech z kwasu przelot na jednym tłumiku koncowym brak kata teraz umyłem silnik i bede szukał wycieku ale z tego co widziałem wszedzie sucho jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: WuPeeR ![]() |
może głupie pytanie, ale nie masz LPG przypadkiem?
-------------------- Lanos STI, na arabskich szlakach...
|
|
|
![]()
|
|
Marecek moj golf jest na setupie k04 Inigdy bym go nie zagazował szkoda autka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
po co zaraz przy glowicy
![]() spawdz sobie chlodnice co prawda w crx del sol ale płyn mi znikal niebylo widac nigdzie wycieku tez z glowica motalem zmienilem na inna a plynu nadal ubywalo - pewnego dnia jade a kolega z auta obok drze misie w CB ze leje mi sie z pod zderzaka - zjechalem na parking przy stacji - malo co niewidac zeby sie lało jak to kolega okreslił - kapania tez niewidac postalem tam 10 minut - zjadlem hotdoga wracam patrze a tu faktycznie płynie - mikropęknięcie i tryskalo takim drobnym ciurkiem - że auto parkowane w garażu to poprostu niewidzialem tego -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: WuPeeR ![]() |
...K04 -> może też ciec po muszli turbiny (więc raczej nie zobaczysz płynu tylko osad). Jak coś z uszczelką i ssie przez głowicę, to biały osad na korku wlewu oleju zaraz będzie.
-------------------- Lanos STI, na arabskich szlakach...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
jak robią ci sie bardzo twarde węże po jeździe to na 99% upg
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
wtedy wyrzucałoby płyn
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Wiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 20 December 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Przepraszam że się wtrącę do tematu ale mam podobny problem znikającego płynu. Ani masła nie ma pod korkiem ani tłustych oczek w zbiorniku wyrównawczym. Co to znaczy że wyrzucał by płyn? W jakich warunkach to następuje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Masło budyń czy jak to zwał nie musi pokazać się pod korkiem oleju w przypadku gdy płyn dostaję się do cylindra i wraz ze spalinami trafia do wydechu. Masło będzie wtedy gdy płyn dostanie się do oleju
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Tak Ale jak by SIe płyn dostawał do cylindra to na rozgrzanym silniku przy dodaniu Gazu by kopcił na biało
|
|
|
![]()
|
|
A taki objaw na filmie to może być uszczelka? No i jeszcze cos sika z wydechu tak jak widać.
http://www.youtube.com/user/strikerbest0#p/u |
|
|
![]()
|
|
Mi sie zdaje ze to wyrzuca wode ktora jest w paliwie a ubywa ci płyn ??
|
|
|
![]()
|
|
V-power 95 paliwo. Zawsze na tym jeźdzę, nie posiadam katalizatora. Płynu chłodzącego G12 ubywa dość dużo.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
robią ci sie twarde węże?
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co rozumieć przez słowo twarde węże. Na pewno chodzi ten wąż do chodnicy i z chłodnicy. Nie należą one do miękkich ale da się je ścisnąć.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdz weze od chłodnicy jak bedzie rozgrzany silnik czy są twarde czy mozesz nacisnac na waz i druga sprawa sprobuj jak bedzie ciepły odkrecic korek od płynu chłodniczego w celu sprawdzenia czy ci go nie wyrzuca i I.UWAGA Odkrecaj korek powoli i odsun sie bo w razie Wyrzucenia mozesz sie poparzyc jezeli wyrzuca płyn to na 100% jest to wina uszczelki Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Tak Ale jak by SIe płyn dostawał do cylindra to na rozgrzanym silniku przy dodaniu Gazu by kopcił na biało Nie koniecznie ..miałem takie auta że uszczelka była do dupy ( płyn dostawał się do komory ) a wcale biało z tyłu nie było .Jak będzie duży "przelot" płynu do cyl. to fakt bedzie się kopciło jak mały nie koniecznie -------------------- quattro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 12:00 |