![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 August 2014 ![]() |
Więc chciałbym kupić samochód. Jestem w totalnej kropce. Nie mam właściwie bladego pojęcia czego sam chcę. Mażę o amerykańcu z lat 65-85, ale wysokość opłat absolutnie wyklucza ściągnięcie auta zza oceanu. Szukam więc zamiennika, który dałby mi chociaż namiastkę charakteru tamtych aut.
Budżet: 20 tyś. Wymagania: -koniecznie rwd -najlepiej stary -najlepiej z silnikiem który ma ponad 130 koni Moje typy: - stare: Opel Rekord, Opel Ascona, Opel Monza, Ford Granada, Ford Taunus, Ford Capri, Ford Mustang 3gen., cokolwiek amerykańskiego co stare i mieści się w budżecie -mniej stare i alternatywy: Opel Omega B, BMW e28, Ford Sierra, Toyota Supra mk3, Subaru Impreza GC, Subaru Legacy 1-2 gen., Porsche 944 [Tak wiem niektóre z nich nie są stare i kanciaste] Pytanka: Opłaca się kupować tak stare auta? Może jednak odpuszczę i wezmę coś z kategorii alternatyw? Co możecie mi polecić? Macie jakieś inne typy? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Może omega a?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 24 November 2014 ![]() |
Może volvo ale t5-r?
Np. http://olx.pl/oferta/volvo-850-r-t5-r-241k...html#f93f12d543 A ze starszych to może opla mantę? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 10 June 2013 ![]() |
Stare, kanciate, rwd. Czego chcieć więcej?
http://allegro.pl/mitsubishi-starion-2-6-t...4813272079.html |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 14 September 2007 ![]() |
Może volvo ale t5-r? Np. http://olx.pl/oferta/volvo-850-r-t5-r-241k...html#f93f12d543 A ze starszych to może opla mantę? 850 to FWD. Przy podanych parametrach najlepszym wyjściem będzie Volvo 940 - proste, pancerne, drogi podniesienia mocy przetarte. |
|
|
![]()
|
|
Starion mi się podoba. Co do Manty, to wolę od niej Monzę.
Propo Volvo 9XX- nieuważacie, że jest trochę za ciężkie? Jego gabaryty też są spore, co raczej nie jest dla mnie jakąś zaletą. Sam jestem bardzo mały i zmieszczę się w każde auto. Co do Opla Omegi, to która jednostka jest lepsza? 3.0 r6 24v z A czy 3.0 v6 24v z B? Jakie macie opinie na temat Monzy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Porsche 944 ostatnio mocno zdrożało i teraz 20k to już taki budżet...no może zabraknąć na jakąś szybszą wersje, a zwykla ma 4cyl 2,5 i ok 160KM
Mustanga 3gen to z połową tego budzetu trafisz z V8...reszta na pakiet startowy itd. Fajne ma gosc podejscie, niech kupi wiec cos fajniejszego niz Omega A... -------------------- V8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Opłaca się kupować tak stare auta? Co to za pytanie? A opłaca się kupować nowe? A opłaca się kupowac kilkuletnie? W ogóle opłaca się kupować samochody? Do celów prywatnych na pewno nie. Jak lubisz stare, to kupujesz stare. Jak lubisz kanciaste, to kupujesz kanciaste. Ja brałbym Volvo siedemsetę lub dziewięćsetę - wpisują się w kryteria. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
a f-body 3gen? firebird, camaro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Kolega sprzedaje, stan auta dobry tak ze mozna nim smigać na codzień bez problemu (jeśli komuś nie szkoda) stara japońska szkoła, oryginalny lakier, auto bezwypadkowe, zadbane, zarejestrowane jako zabytek, silnik daje radę, fajny youngtimer ale taki że można nim spokojnie zrobić traskę (byliśmy nim we Wrocku i super się jechało), ogólnie polecam.
http://otomoto.pl/toyota-supra-celica-supr...-C34990478.html -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
@The Hitcher
To o mustangu to sarkazm nie? @Burski Chodziło mi o to, czy doprowadzenie starego auta do stanu bezpiecznej używalności budżetowo mieści się w granicach rozsądku, czy lepiej właśnie byłoby kupić coś nowszego. Camaro jest ok, ale wybór jest chyba mniejszy niż w przypadku Mustanga 3 gen. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Nie, o Mustangu pisałem poważnie. Są na tyle mało popularne u nas w PL, że da się coś znaleźć przyzwoitego blizej 10k niz 20 w tej generacji. Mały popyt zwyczajnie. Fakt musisz uważnie wybierac, bo mogą się zdarzyć trupy...ale za okolice 12-13k coś się pojawia czasami. Camaro i Firebird 3gen V8 w podobnym stanie będą droższe
-------------------- V8
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie. Na olx znalazłem 2, a na otomoto allegro mobile.de i autoscout24.de doszukać się nie mogłem. Powinienem porządnie zabrać się za wnikliwe przeszukiwanie wszystkich portali jakie przyjdą mi do głowy.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Za tą kasę sprowadzisz fajna Omege 3000 24v ,w dobrym stanie cenę będzie trzymać ew. ten Starion co wyżej
![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 19 November 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 28 June 2005 Skąd: dolnyśląsk ![]() |
za kwotę któą dysponujesz pokusił bym się o Opla Monze, w jak najlepszym stanie. Silnik 3,0 177km, skrzynia manualna. Bardzo fajne i ciekawe auto
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 29 October 2012 ![]() |
Widzialem niedawno fajne capri z silnikiem cosworth chyba 2.9 za ok. 15000. Samochod prezentuje sie ladnie, a z tym silnikiem pewnie tez jezdzi przyjemnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Kwartał temu stało to:
http://www.racingforum.pl/S-Mustang-GT-Man...as-t122413.html wiem że młody ale generacyjnie chyba się mieści jeszcze w 80tych no i fajniejszy od Omegi A -------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Starion to bardzo fajna fura - MEGA dawka klimatu aut sportowych z lat 80-ych
![]() Mieliśmy w SLG takiego Stariona 2.6 turbo na odświerzenie motoru, zakucie i kilka innych modów, wdzięczne auto, prosta jak cep budowa(może po za ilością różnych podciśnień). Szczerze polecam ![]() Pozdr -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 10:54 |