![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: zza winkla ![]() |
Wiem jak działa i do czego służy, ale jak się tego poprawnie używa?
Tzn. skąd wiedzieć że to akurat teraz? Po prostu po każdym pałowaniu? Na każdych światłach przy jeździe na maksa? Raz na ruski rok jak nam się przypomni? O ile (mniej więcej) kilkusekundowe spryskanie IC potrafi go schłodzić? Ponieważ moja fura już chodzi tak jak trochę poprawiony STI (sprawdzone wczoraj ) więc nie mam co z nim robić i szukam dziury w całym. A że mam spryskiwacze przednich lamp... -------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("Keepsake300ZX":1pq5gpmp) Wiem jak działa i do czego służy, ale jak się tego poprawnie używa?
Tzn. skąd wiedzieć że to akurat teraz? Po prostu po każdym pałowaniu? Na każdych światłach przy jeździe na maksa? Raz na ruski rok jak nam się przypomni? O ile (mniej więcej) kilkusekundowe spryskanie IC potrafi go schłodzić? Ponieważ moja fura już chodzi tak jak trochę poprawiony STI (sprawdzone wczoraj ) więc nie mam co z nim robić i szukam dziury w całym. A że mam spryskiwacze przednich lamp... Na postoju troche moze schlodzic IC i wtedy startujesz juz z chlodniejszym oraz podczas jazdy na niskich biegach gdy nie ma wystarczajacego przeplywu powietrza by efektywnie schlodzic IC. No i oczywiscie gdy IC jest za maly - wtedy kazdy sposob dobry. A spadki temp? Napewno nie oczekuj, ze schlodzisz IC ponizej (albo chociaz do niej) temp otoczenia Ale zawsze cos sie poprawi. Z braku laku - dobry kit -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
To lepiej będzie i efektywniej, jak zrobisz wtrysk wody do układu dolotowego i wystroisz jeszcze raz elektronikę.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 12 February 2004 ![]() |
Przez przypadek nie masz jakiegos Subaru z IC nad silnikiem?
Tak normalnie to natrysk wody na IC powinien byc sterowany automatycznie, bo trudno zebys Ty pamietal o tym za kazdym razem kiedy jest potrzeba (czyli prawie zawsze jak wciskasz gaz do podlogi). Najprosciej i najlepiej gdyby byl aktywowany cisnieniem doladowania, bo wtedy jest najwiekszy wzrost temperatury powietrza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Kubek":m6wwcmlb) Najprosciej i najlepiej gdyby byl aktywowany cisnieniem doladowania, bo wtedy jest najwiekszy wzrost temperatury powietrza.
... i natrysk wody nie zdąży zadziałać... woda musi mieć czas na przejącie ciepła od IC i jego ochłodzenie... przeprowadzali kiedyś badania i tak na prawdę najskuteczniej chłodzi gdy woda jest natryskiwana pomiędzy kolejnymi ostrymi dadaniami gazu... od ostrego buta, grzeje się IC potem zwalniasz ale IC jest nagrzany, woda go ochładza... co innego jeżeli mówimy o wtrysku wody do dolotu - ten powinien być aktywowany po przekroczeniu ustalonego ciśnienia doładowania.. -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: z nienacka ![]() |
Z wytęsknieniem czekam na wyniki badań, które potwierdzą że natrysk wody na IC powoduje wiekszy wzrost mocy niż np. natrysk wody na szybe...
-------------------- No Blow-off - No Blowjob...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Wrocek ![]() |
CYTAT("RamJet":30j0k4z9) Z wytęsknieniem czekam na wyniki badań, które potwierdzą że natrysk wody na IC powoduje wiekszy wzrost mocy niż np. natrysk wody na szybe...
Zrobię Ci darmowy pokaz, zapraszam do Wro -------------------- Jetronik employee
>>Tu byłem<< Ninja EVO(A Honda Hunter & V8 Eater) <b>[url=http://www.srtw.pl/portal.php:27mqq1nl]Streetracing Team Wrocław[/url:27mqq1nl]</b> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 14:28 |