![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 22 March 2022 ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie, mam golfa MK3 2.0 16v z ABF przygotowanego trochę na tor tzn mam wywalone wszystko ze środka oprócz dwóch przednich foteli, rozpórki założone i kupiłem jakieś koła 16 z oponami semi slick ale firmy nankangi więc lipa ale to moje pierwsze semi slicki. Jeżdżę po torze w Zandvoort i za tydzień będę tam jechać na tych kołach więc pogoda na dzień dzisiejszy to 10 stopni i możliwy deszcz. Felgi mają rozmiar 16x7j a opony 205/45/16 i tutaj moje pytanie, jakie powinienem mieć ciśnienie w tych oponach? Nie mam bladego pojęcia ile powinno być w takich oponach, do tej pory jeździłem innym autem i na normalnych oponach. Dzięki za pomoc |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Nankang wcale nie lipa !
![]() A ciśnienia to ja bym jakoś na 1,8 na pracujących wyjściowo pewnie zaczynał, tył mniej trochę. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Zrób takie ciśnienie żeby po rozgrzaniu opony mieć po 2-2,1 bara
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Witam, Mam takie pytanie, mam golfa MK3 2.0 16v z ABF przygotowanego trochę na tor tzn mam wywalone wszystko ze środka oprócz dwóch przednich foteli, rozpórki założone i kupiłem jakieś koła 16 z oponami semi slick ale firmy nankangi więc lipa ale to moje pierwsze semi slicki. Jeżdżę po torze w Zandvoort i za tydzień będę tam jechać na tych kołach więc pogoda na dzień dzisiejszy to 10 stopni i możliwy deszcz. Felgi mają rozmiar 16x7j a opony 205/45/16 i tutaj moje pytanie, jakie powinienem mieć ciśnienie w tych oponach? Nie mam bladego pojęcia ile powinno być w takich oponach, do tej pory jeździłem innym autem i na normalnych oponach. Dzięki za pomoc Ciśnienie jak na tabliczce znamionowej, możesz zmniejszyć % o tyle, o ile zmniejszyłeś wagę danej osi. A jeśli nie ma na tabliczce takiego rozmiaru opon, to po prostu kup pirometr i mierz temperaturę w 3 pkt opony (zew, śr , wew część opony) i środek ma być średnią arytmetyczną 2 skrajnych. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 10:07 |