![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 30 March 2013 ![]() |
Powoli rozpoczynam szukania auta na lato, ma to byc typowe drugie auto na weekendy wiec pomysł na cabrio.
Po wstepnym przejrzeniu ofert wpadł mi w oko Chrysler Stratus ewentualnie Sebring? Mial ktos doczynienia z tymi autami? Na co zwrocic uwage przed zakupem oprocz oczywiscie dachu? Jakies szczegolne bolaczki? Jakie silniki brac pod uwage? Co z automatem w tych autach? Wszelkie info mile widziane... Chetnie tez poslucham informacji o innych tanich cabrio ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Astra g? Na ładnym kole ori xenonie wygląda jeszcze całkiem przyzwoicie, utrzymanie tanie bo to popularny kompakt.
Najladniejsze cabrio to e36:) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 30 March 2013 ![]() |
E36 odpada, zbyt oklepane...
Nad Astra pomysle, dzieki. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 09 September 2014 ![]() |
Skoro to ma być typowe 2 auto, to olej 4-osobowe landary typu Sebring i szukaj fajnego roadstera. Niezależnie od budżetu wybór jest szeroki - od spartańskiej Hondy po komfortowego SLK. Ważne tylko, by szczególnie przy kabrioletach uważać na wypadkową przeszłość.
Edit - teraz doczytałem, że auto ma być "tanie". Skoro tak, to wybór mocno się zawęża. Z innych propozycji warto zainteresować się MG TF, ewentualnie Saabem 900/9-3, ze względu na silne pokrewieństwo z Oplem. Jasne, to nie roadster, ale całkiem stylowe żelazo. Tania (i sliczna) będzie też Barchetta, generalnie warto rozejrzeć się po mniej oczywistych autach, bo zostaje pole do negocjacji. Trudniej się targuje z kimś, kto sprzedaje chodliwy towar, jak np MX-5. Myślę też, że jeśli budżet jest niski, to Chrysler i jemu pokrewne powinny jednak sprawić się nieźle - są tanie w zakupie i mają relatywnie prostą konstrukcję. -------------------- 208 GTi Blanc Nacré
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 16:12 |