![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 18 March 2009 ![]() |
Pytanie z serii filozoficznych ...
Posiadam obecnie Audi z napędem Quattro. W okolicy jest jeden polecany Tuner, ale niestety nie posiada hamowni dwuosiowej. Wg słów Tunera, auta stroi i tak "na ulicy", a hamownie wykorzystuje, aby pokazać klientowi przyrosty w postaci liczb i ładnych kresek. Bardzo proszę o Wasze opinie, czy hamownia jest niezbędna w celu wykonania dobrego programu? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_Golfista_* |
![]()
|
![]() |
W wykonaniu dobrego IMO jest niezbędna. Ale jeżeli nie zależy Ci o walce o każdy koń mechaniczny to nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
czy ten tuner to okolice Opola?
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Tune-Up Gdańsk,
w okolicach Gdyni jest jeszcze V-tech, który posiada hamownie dwuosiową. Niestety V-tech ma sporo mniej pozytywnych opinii - być może niesłusznie? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 January 2008 Skąd: Gliwice ![]() |
Do Roberta z Tune Up możesz śmiało jechać
Jeśli chodzi o tuning to w zasadzie każdy dobry mod musi być strojony na ulicy ,auto inaczej zachowuje się na ulicy a inaczej w sztucznych warunkach jakie stwarza hamownia Hamownia w tuningu jest pomocna ale nie niezbędna Wolałbym auto wystrojone jak należy na ulicy niżeli na hamowni ,jeśli miałbym wybierać A najlepiej pierw ulica a potem sprawdzenie parametrów i przebiegów na hamowni |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Skoro jest hamownia, to niech tuner upusci "setke" na pomiar w V-tech i wszyscy beda zadowoleni.
-------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
A takie "filozoficzne" pytanie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Quattro to oczywiście tylko Torsen
![]() A4 B6 Quattro 1.9 TDI PD 130PS |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 25 February 2007 Skąd: świętokrzyskie ![]() |
CYTAT Quattro to oczywiście tylko Torsen W S3 nie masz torsena, a też jest Quattro. Nie jest to jednoznaczne. Co do hamowni, to też uważam, że nie ma co odpuszczać, jeżeli gość ogarnia, a jej nie posiada. Jeżdżę na programie zrobionym przez kumpla, który stroi na ulicy. Na hamowni nigdy nie byłem, bo nie jest to dla mnie najważniejsze czy mam 2 konie więcej od kogoś, a sprzęt hula, że aż miło. -------------------- Pancin
== www.scyzzor.com == == www.superoes.pl == |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 February 2004 Skąd: Lublin ![]() |
W S3 nie masz torsena, a też jest Quattro. Nie jest to jednoznaczne. nie jest quattro, tylko tak nazwali by szara masa nieznajaca sie wiedziala ze ma naped na 4 kola quattro to quattro, haldex to haldex -------------------- taniekola.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
a 4motion
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
OT
... przypomniałem sobie posty z przed kilku lat, jak to znani obecnie w wwa i okolicach tunerzy, w początkach tuningu spierali się czy jest potrzebna czy nie... Oczywiście ten co miał to pędził bat, że bez tego ani rusch... ![]() EOT Ja bym "sobie zmierzył" jak by dupochamownia czuła niedosyt. Jak ktoś robi program "pod klienta' - jak Masters, że daje kopa "z dołu", to jest banan na twarzy i nie ma problemu. Ale jak peak jest przy 2500 to można czuć niedosyt... i wtedy cyferki pomagają chyba. Pozdro -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 January 2008 Skąd: Gliwice ![]() |
Ah ta cyferkomiania
Zgodze się że dobrze jest sobie sprawdzić przebieg krzywych ale z tymi koniami w tabelce różnie bywa Miałem mod na 18x a teraz mam na 19x i prawda jest taka że mam wrażenie jakby w tej chwili mocy było z 30% więcej mo mi moment tak nie leci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:35 |