![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 26 December 2010 ![]() |
Mam pytanie czy znacie może firmę,która była by w stanie zrobić BMW serii 5 z nowym 2.0 dieslem pod maską.
Auto jest w 8 biegowym automacie ZF GA8HP45Z może on przenieść maks do 450NM.Dzwoniłem do wiekszości firm,ale żadna z nich nie zajmuje sie chip tuningiem tego silnika. Z góry dziękuje za pomoc.Auto posiada aktualnie 184KM i 380NM. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 02 August 2010 ![]() |
A w jakich firmach próbowałeś? I jak tłumaczyli fakt że nie chcą się tego podjąć - ze względu na silnik sam w sobie czy przez skrzynię? Bo silnik to przecież kolejna ewolucja N47 z mocą 184 zamiast 177 która już poza F10/F11 montowana jest w E90,91,92,93 i F25 a niedługo trafi jeszcze do 1er i E84.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Masters
|
|
|
![]()
|
|
Tłumaczyli się nowym zabezpieczeniem sterownika skrzynia to nie problem. Raz usłyszałem damy rade jeśli się zgra to i sie wgra co odstraszyło mnie od tuningu w firmie agma . Masters VTG vtech jeszcze dwa tygodnie temu nie robili tego auta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Zadzwon do compsportu jak nie robia to znaczy ze sie nie da
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
To ze nie robili takiego auta to nieznaczy ze nie poradzą sobie.
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Nie każda firma dłubie nowe sterowniki przecież, od pewnego momentu tj. 5 dni jest aktualizacja do 40d ale
też nie wszystkie sterowniki można dłubnąć. Tak więc jak firma nie ma sprzetu i how know to nie zrobi, tak więc pozostaje udać się do odpowiedniego tunera. Powinno się je zrobić bez problemu, ponieważ nie ma nowszych sterowników niż tricore tak jak w X5, X6 40d. ![]() Wg naszych danych +30-40KM & 70-75NM, tak więc po modyfikacji jesteś na poziomie 450-455NM oraz >210KM. Jak coś to info na prv lub mailem - info@skn-tuning.pl Pozdrawiam, P.S. Tylko wiesz, że jest inna zasada odnośnie tematu gwarancji w BMW, jednak odpowiednio zostaniesz poinformowany co i jak powinno się odbywać ![]() |
|
|
![]()
|
|
O gwarancje sie nie boje, dłubałem już X3 2.0d 177KM na gwarancji i nic sie nie wydało.
Zadzwonie w najbliższym czasie do Compsportu i zobaczymy czy sie uda. Edit:Nie doczytałem posta Pablo vel 2hot,mówisz że zrobił byś to auto ??? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
skoro ma "how know":) to pewnie tak
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
zadzwon do Compsportu ;-)
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
Zostawiam nr tel do mirasa mozliwe ze on cos ogarnie a jak nie to co wiecej powie
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 05 November 2008 ![]() |
Powinno się je zrobić bez problemu, ponieważ nie ma nowszych sterowników niż tricore tak jak w X5, X6 40d. ![]() Wg naszych danych +30-40KM & 70-75NM, tak więc po modyfikacji jesteś na poziomie 450-455NM oraz >210KM. Jak coś to info na prv lub mailem - info@skn-tuning.pl Pozdrawiam, P.S. Tylko wiesz, że jest inna zasada odnośnie tematu gwarancji w BMW, jednak odpowiednio zostaniesz poinformowany co i jak powinno się odbywać ![]() na yt.com był filmik z przyspieszeniem zmodzonego 320d z tym silnikiem. Ale wiadomo-to yt ;-) Napisz o co kaman z gwarancją, bo znajomy chce zrobić swoją e90 320d ale po incydencie jednego kolegi na forum bmw z odebraniem gwarancji po chipie 330d chłopak nabrał obaw co do zabiegu . Może być PW ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 02 August 2010 ![]() |
A może ktoś tu napisze o co cho z gwarancją BMW i programami bo więcej zainteresowanych jest.
![]() |
|
|
![]()
|
|
A co z gwarancja? Przed pojawieniem sie w serwisie wgrywa sie ori soft i sie jedzie.Po serwisie wracamy do wirusa i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
A data wgrania ostatniego softu jest nie do wykrycia ?
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Jezeli coś sie dzieje i zglaszasz jakaś usterke, to oczywiście mogą to sprawdzić,ale nikt nie pisze ze nie ma żadnego ryzyka ze nie wykryja. Poprostu nikt od tak nie Bedzie sprawdzał czy masz wirusa.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 01 March 2006 Skąd: Białystok ![]() |
tylko, ze do "wgrania" trzeba pruć kompa
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co się dowiedziałem auto da się zrobić tylko po rozebraniu komputera co na gwarancji nie wchodzi w gre .
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Z tego co się dowiedziałem auto da się zrobić tylko po rozebraniu komputera co na gwarancji nie wchodzi w gre . Hej, Odnośnie ECU, wiec aby to zrobić i nie stracić gwarancji trzeba mieć how know jak napisałem i nie ma problemu, tak więc wybór masz zgłoś się to firmy, która Tobie pasuje i nie widzę przeciwwskazań. Gwarancja w BMW jest w takiej opcji, że oni nie są w stanie wykryć "dobrze zrobionego" moda, jednak jak coś się dzieje w samochodzie np.: wymiana turbin, elementów mechanicznych etc. to zgrywają ECU i "wysyłają" do centrali do Monachium, gdzie rozpatruje się temat gwarancji. Tak więc jedynie tam mogą zweryfikować czy jest mod czy też go nie ma i cofnąć gwarancję na dany element. W serwisie niestety nie są w stanie chociaż mogą o taką diagnozę się pokusić z pomocą centrali, jednak sami dobrze wiemy że temat gwarancji jest dobrą wolą dealera. Nie ma co ściemniać i się klepać po ramieniu, tylko jak jest większa inspekcja wgrywa się serie i po temacie, nie ma sensu pisać eseju na temat oczywisty. BMW PL lansuje swoje pakiety Performance gdzie przyrost znikomy ~20KM a cena zawrotna i utrzymują gwarancję ![]() Chip tuning nowych modeli Audi, BMW, Mercedesa czy Porsche to nie praca dla "Cześka z garażu". Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Chip tuning nowych modeli Audi, BMW, Mercedesa czy Porsche to nie praca dla "Cześka z garażu". Najważnejsze, żeby miał odpowiednie "how know" i odpowiednio wypromowane logo ![]() No offence, oczywiście. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:20 |