![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 22 May 2010 Skąd: Wwa/okolice ![]() |
Witam użytkowników forum.
Chciałbym zasięgnąć informacji na temat kogoś kto mógłby w Warszawie lub jej okolicach ogarnąć takiego gotowca do 1.8T. Mógłbym zaprowadzić auto do firmy, lecz tam mnie pewnie sporo zainkasują,i szukam jakiejś prywatnej osoby która dała by radę to zrobić, a oszczędność by zawsze jakaś była. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie mi mógł pomóc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. fatum 90 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Z AGU może być problem , bo tam trzeba kompa rozbierac zeby wgrac cokolwiek i nowa pamiec.
Z doświadczenia - lepiej wydać więcej a miec zrobione dobrze, potem jak cos nawali nikt nie bedzie sie chcial tego tknac i koszta znow rosna. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Doczytałem własnie o tym rozbieraniu kompa.
Myślałem że będzie to mniej skomplikowane. Skoro nie oszczędzać i robić dobrze to do kogo mam się kierować? Którą firmę możecie mi polecić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
najblizej to chyba http://www.turbodiesel.pl/ zadzwon i zapytaj czy ogarnie
-------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 03 September 2008 ![]() |
bzdura, w AGU nic nie trzeba rozbierać, idzie po kablu tylko trzeba zrobić jeden "myk"
-------------------- ex Mk4 GTI 1.8T @ k04-023 @ 280+++
|
|
|
![]()
|
|
Jutro zadzwonię do http://www.turbodiesel.pl i zapytam co i jak.
A powiedzcie mi gdybym kupił gdzieś kompa od AGU ze zrobionym już gotowym chipem i ze zdjętym immo to bez żadnego problemu mógłbym tak odpalić auto? Czy wszystkie z tych wersji silnika(AJQ, APP, ARY, AUQ) miały elektroniczną przepustnicę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
bzdura, w AGU nic nie trzeba rozbierać, idzie po kablu tylko trzeba zrobić jeden "myk" Bzdura ? To Napisz jaki myk trzeba zrobić żeby poszło po OBD ? -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Wyslij komputer do GTO , on wgra ci jakis lajtowy program do sterownika i odesle komputer.
ps w komputerze z AGU nie trzeba wymieniac kosci pamieci , sa wielokrotnego zapisu . -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 01 March 2006 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 03 September 2008 ![]() |
stosowac odpowiednie urzadzenie i podac plus na 43 pin ecu Programuje sie bez rozbierania komputera, nie mozna tylko odczytac ale to nie problem dokładnie jak kolega napisał, odpowiedni sprzęt i w 3min masz soft po kablu ![]() -------------------- ex Mk4 GTI 1.8T @ k04-023 @ 280+++
|
|
|
![]()
|
|
Witam.
Ze względu na pracę jaką wykonuję dopiero teraz mogę coś napisać... Skoro można zmienić soft-a po kablu to może któryś z forumowiczów z okolic w-wy byłby w stanie to ogarnąć? Mam jeszcze pytanie odnośnie elektronicznego sterowania przepustnicą... Czy we wszystkich wersjach 180konnych (oznaczenie silnika: AJQ, APP, ARY, AUQ) występowała elektroniczna przepustnica? Bo nie chcę skłamać, ale gdzieś wyczytałem że AJQ miała zwykłą linkę (jak w AGU). Więc czy po małych modyfikacjach softu nie byłoby możliwości montażu ecu z wersji 180ps ? Tak na marginesie, posiadam wolny komp od AGU który mogę przeznaczyć na zawirusowanie. Wiem że za 1200pln zrobią mi program w jakiejś firmie, lecz może jest sposób by ograniczyć te koszta i wydać ten hajs na inne mody... Co do immo... Czy ktoś dysponuje jakąś konkretną wiedzą na temat wyczyszczenia ecu z tego ustrojstwa? Czytałem już wiele postów, lecz konkretów brak. Bo gdybym chciał zamontować tego drugiego kompa konieczne by było usunięcie immo. Dysponuję Vagiem, mam dostęp do KTS-a i Vas-a, posiadam też trochę wiedzy elektrotechnicznej i mechanicznej więc gdyby ktoś mnie poinstruował może bym sobie z tym poradził... Z braku czasu nie zadzwoniłem jeszcze do GTO... Ale może ktoś z was wie ile taka usługa u niego kosztuje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
nie ogarnie w wawie. Najblizej tam gdzie wysyłałem linka. Ja bym nie oszczedzał a tym bardziej na programie. Chytry traci dwa razy
![]() -------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 15:21 |