![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 22 July 2004 Skąd: Łódź ![]() |
2,0 diesel 150 KM 320 Nm w serii
Auto się dociera. Silnik ten sam co w Oplu Antara ( CR, zmienna geometria łopat ). Ma niecałe 2000 km i zmieniony olej na Castrol Edge Sport 5W-40 ( HHK ), docelowo na Total 5W-30 INEO ECS. Chciałbym zrobić coś delikatnie, np na 185 KM Jakieś rady ? -------------------- Da Bass
Chevrolet Epica Diesel CR |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Tak - zrób i śmigaj.
Sam program. I błagam - nie pytaj u kogo, bo to już by był skrajny przejaw lenistwa. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Jeżeli jest to ten sam silnik co w Oplu Antara to nie możesz zalewać oleju 5/40.
Jest to w pewnym sensie "ułomny" silnik, gdyż ma bardzo delikatny DPF i musi pracować na oleju 5/30 z aprobatą C3. Natomiast silniki w Insigni 2.0 CDTI nie mają już tej "ułomności". ...... a tak po za tym silnik bardzo przyjemny do podnoszenia mocy i bardzo dobrze to znosi. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 22 July 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Dzięki za info. Od następnej wymiany tak jak pisałem - Total INEO ECS 5W-30 spełniający nawet C2 ( wyższa klasa od C3 )
I sorry, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku "u kogo", mogę prosić o pomoc ? -------------------- Da Bass
Chevrolet Epica Diesel CR |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
np. u Rogalottiego - MR Motors na Mineralnej w Wawie
2000km to imo trochę mało na robienie programu. Zrób przynajmniej te 7000km. |
|
|
![]() ![]() |