![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 February 2011 ![]() |
Szukam niedrogiego dd, zainteresował mnie model Ceed sw 1.6 crdi 128km (od 12r). Pofatygowałem się do ASO, ale nawet tam nie uzyskałem odpowiedzi na pytania.. W zasadzie jest to jedyne auto z dieslem jakie mnie interesuje. Sprzęgło jakie w nim występuje jest bez dwumasy, to wiem. Wtryski są elektromagnetyczne?, Turbina ze zmienna geometrią? Rozrząd sprawia problemy? Wersja 110km a 128km różnią się programem? Nadaje to się na chip? Generalnie czy auto konstrukcyjnie ma jakieś słabe punkty.
Wybaczcie za tamat ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Dwumasa jest ale raczej bezproblemowa ( w twoim zalozonym roczniku )
Wersje mocowe - wczesniejsze roznily sie tylko softem, pozniej juz byly roznice w turbo Wtryski sa CR ale jesli sie tankuje paliwo a nie szambo i wymienia filtry paliwa co 30 tys km to nie ma z nimi klopotow Rozrzad to lancuch raczej bezobslugowy, a jak cos to w zamiennniku ze wszystkim chyba 700 pln, oryginal okolo 1200 plus robota Przyjmuje glupi rezystor do oszukania czujnika cisnienia, program tym bardziej Slabe punkty- ramki drzwi, klapa tyl ( okolice blendy i 3ciego stopu, felce od wewnatrz ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Praktycznie bez problemowe auta. Zapycha się tylko sitko wstępne przy pompie paliwa (od naszego wspaniałego ON). Padają ledy w reflektorach (akcja serwisowa). Przed liftowe (do 2016) mają za miękkie amortyzatory z tyłu i pod obciążeniem buja się za bardzo. Chcesz nowy czy używkę ?
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 February 2011 ![]() |
Pytałem w poznańskim ASO Kia, ogólnie mało odpowiedzi od nich usłyszałem. Tam właśnie poinformowali mnie o braku dwumasy.. Interesuje mnie to auto właśnie ze względu na zastosowane rozwiązania, ale opinii tyle co osób.. więc się zastanawiam, używkę. Dzięki za info
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Eeee rocznik 2012 to jeszcze stara buda, wiec ledow nie ma w lampach, sitko w baku owszem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Przecież nowy ceed jest od 2012.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|