Shoutbox 0 nowych PW 

Closed TopicStart new topic
> CHIP/BOX do Hondy 2.2 I-ctdi, Jak silnik znosi tuning elektroniczny? RE-MAP
TomaszF
post Sun, 26 Sep 2010 - 19:05
Post #1

Rookie

Witam,

Rozważam zakup Hondy Accorda 7 generacji, interesuje mnie silnik diesla, ponieważ zależy mi na spalaniu, 10-13 litrów benzyny jest nie oszukujmy się drogo.
Miałem już Hondę accorda 6 generacje wiem, ze auta są niezawodne i, ze znoszą wysokie obroty bez żadnych przeszkód. Wracając do diesla Hondy 2.2 ictdi, silnik osiąga moc 140km i rozpędza się do 100 w 9.3, jest to trochę wolno, mam ochotę troszkę zaszaleć i spróbować Chipa lub boxa, i pytanie jest takie jak ten silnik znosi takiego typu ingerencje? czy trzeba zmieniać intercooler i na ile koni mozna bylo by ja dociągnąc, zeby nie odbijało sie to na silniku, poniewaz bede chcial ja zatrzymac na troche wiecej czasu minimum 5 lat. Proszę o jakieś informacje na ten temat!

Dzieki Pozdrawiam Tomasz.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 26 Sep 2010 - 19:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Knutomaniak
post Sun, 26 Sep 2010 - 19:10
Post #2

Super User

CYTAT(TomaszF @ Sun, 26 Sep 2010 - 19:05) *
Witam,

Rozważam zakup Hondy Accorda 7 generacji, interesuje mnie silnik diesla, ponieważ zależy mi na spalaniu, 10-13 litrów benzyny jest nie oszukujmy się drogo.
Miałem już Hondę accorda 6 generacje wiem, ze auta są niezawodne i, ze znoszą wysokie obroty bez żadnych przeszkód. Wracając do diesla Hondy 2.2 ictdi, silnik osiąga moc 140km i rozpędza się do 100 w 9.3, jest to trochę wolno, mam ochotę troszkę zaszaleć i spróbować Chipa lub boxa, i pytanie jest takie jak ten silnik znosi takiego typu ingerencje? czy trzeba zmieniać intercooler i na ile koni mozna bylo by ja dociągnąc, zeby nie odbijało sie to na silniku, poniewaz bede chcial ja zatrzymac na troche wiecej czasu minimum 5 lat. Proszę o jakieś informacje na ten temat!

Dzieki Pozdrawiam Tomasz.

Uzyj opcji szukaj, bylo juz na ten temat nie raz. Najslabszym ogniwem jest IC i sprzeglo. Po zmianie IC mozna liczyc na grubo ponad 200 ps, sprezarka jest wydajna, zrobiona przez Garretta specjalnie dla Hondy, nie wystepuje w innych markach.

+Quote Post
JackillerTDCI
post Sun, 26 Sep 2010 - 19:23
Post #3

Super User

Najsłabszym ogniwem są niestety hamulce. Masters opisywał projekt takiego auta (swojej żonki chyba) więc i tam możesz o tym poczytać. Motor ładnie reaguje na program.

--------------------
Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem

+Quote Post
gość_gucior_*
post Mon, 27 Sep 2010 - 20:44
Post #4

j.w. - auto bardzo przyjemne, nudne jak flaki z olejem ale przyjebać można się wg mnei tylko do jakości hamulców.

Ja jeździłem 2,4 i bardzo sobie chwaliłem - niestety jest to marka ( zresztą model również ) BARDZO popularna wśród amatorów cudzej własności więc moja przygoda z marką Honda zakończyła się właśnie po kradzieży accorda.
t.

+Quote Post
TomaszF
post Mon, 27 Sep 2010 - 22:37
Post #5

Rookie

HE, moja się zakonczyla po kradzieży 6 generacji accorda, teraz jezdze Toyota camry, ale ciagnie mnie do Hondy!

+Quote Post
Geno
post Tue, 28 Sep 2010 - 21:12
Post #6

Frequent User

Zajrzyj w projekty na Accord Klub Polska i CKPL ( VIII GEN. ), tam dokładniej ogarniesz kto co i za ile. Jak wiadomo ten silnik "mejd in haraszo" znosi bardzo wiele smile.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
TomaszF
post Sat, 02 Oct 2010 - 09:16
Post #7

Rookie

ba biggrin.gif

+Quote Post

Closed TopicStart new topic