![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 15 July 2010 ![]() |
Witam,
Rozważam zakup Hondy Accorda 7 generacji, interesuje mnie silnik diesla, ponieważ zależy mi na spalaniu, 10-13 litrów benzyny jest nie oszukujmy się drogo. Miałem już Hondę accorda 6 generacje wiem, ze auta są niezawodne i, ze znoszą wysokie obroty bez żadnych przeszkód. Wracając do diesla Hondy 2.2 ictdi, silnik osiąga moc 140km i rozpędza się do 100 w 9.3, jest to trochę wolno, mam ochotę troszkę zaszaleć i spróbować Chipa lub boxa, i pytanie jest takie jak ten silnik znosi takiego typu ingerencje? czy trzeba zmieniać intercooler i na ile koni mozna bylo by ja dociągnąc, zeby nie odbijało sie to na silniku, poniewaz bede chcial ja zatrzymac na troche wiecej czasu minimum 5 lat. Proszę o jakieś informacje na ten temat! Dzieki Pozdrawiam Tomasz. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Witam, Rozważam zakup Hondy Accorda 7 generacji, interesuje mnie silnik diesla, ponieważ zależy mi na spalaniu, 10-13 litrów benzyny jest nie oszukujmy się drogo. Miałem już Hondę accorda 6 generacje wiem, ze auta są niezawodne i, ze znoszą wysokie obroty bez żadnych przeszkód. Wracając do diesla Hondy 2.2 ictdi, silnik osiąga moc 140km i rozpędza się do 100 w 9.3, jest to trochę wolno, mam ochotę troszkę zaszaleć i spróbować Chipa lub boxa, i pytanie jest takie jak ten silnik znosi takiego typu ingerencje? czy trzeba zmieniać intercooler i na ile koni mozna bylo by ja dociągnąc, zeby nie odbijało sie to na silniku, poniewaz bede chcial ja zatrzymac na troche wiecej czasu minimum 5 lat. Proszę o jakieś informacje na ten temat! Dzieki Pozdrawiam Tomasz. Uzyj opcji szukaj, bylo juz na ten temat nie raz. Najslabszym ogniwem jest IC i sprzeglo. Po zmianie IC mozna liczyc na grubo ponad 200 ps, sprezarka jest wydajna, zrobiona przez Garretta specjalnie dla Hondy, nie wystepuje w innych markach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Najsłabszym ogniwem są niestety hamulce. Masters opisywał projekt takiego auta (swojej żonki chyba) więc i tam możesz o tym poczytać. Motor ładnie reaguje na program.
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
j.w. - auto bardzo przyjemne, nudne jak flaki z olejem ale przyjebać można się wg mnei tylko do jakości hamulców.
Ja jeździłem 2,4 i bardzo sobie chwaliłem - niestety jest to marka ( zresztą model również ) BARDZO popularna wśród amatorów cudzej własności więc moja przygoda z marką Honda zakończyła się właśnie po kradzieży accorda. t. |
|
|
![]()
|
|
HE, moja się zakonczyla po kradzieży 6 generacji accorda, teraz jezdze Toyota camry, ale ciagnie mnie do Hondy!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 ![]() |
Zajrzyj w projekty na Accord Klub Polska i CKPL ( VIII GEN. ), tam dokładniej ogarniesz kto co i za ile. Jak wiadomo ten silnik "mejd in haraszo" znosi bardzo wiele
![]() -------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
![]()
|
|
ba
![]() |
|
|