![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Witam,taki temat
Dzisiaj podalem vin do spr. w Aso audi i nic z tego Nie ma takiego vinu w bazie Auto zarejestrowane w UE ,pierwsza rej.w Szwajcari od 2001r do 2007r Widzialem dowod rej. auta i vin wbity,auto zarejestrowane ,niby wszystko ok. Spotkal sie ktos z czyms takim ,odpuscic temat czy moze tak byc ? Pozdr. -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Sprawdzic czy nie ma literowki - porownac papiery/tabliczke/nr nabity na nadwoziu
Jesli pasuje i nie ma takiego w bazie z ingolstadt to smierdzacy temat I pamietaj ze w zadnym vinie nie ma litery "O", moze byc tylko cyfra 0 |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
słyszałem o jakiś ograniczeniach w sieci Audi po jakiejś wtopie ze sprawdzaniem numerów VIN i historii aut ... może to właśnie pokłosie tego
najlepiej (imo) podjechać do serwisu i podpiąć do kompa serwisowego.. a ten zawsze automatycznie łączy się z centralnym serwerem jak nie wywali błędu to jest OK i nie ma się czym przejmować |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Zwykłe czy RS? RS mają VIN WUA a nie WAU
-------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Jutro poprosze o zdjecie vinu z budy bo w dowodzie dokladnie widac ,chyba ze w urzedzie sie pier... i literowke zrobili
Podpiac go nie moge bo na LT ... RS , poczatek vinu WUA -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: MARKI ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz cykne do aso i zwroce uwage na ten poczatek WAU i porownam ze zdjeciem vinu z budy jak podesle fotke
Dzieki za pomoc -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Kiedyś wymyślali viny ale to pieśń przeszłości, odkąd mają bazy to już to nie przejdzie.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Dokladnie jak Leo pisze, kiedys znajomemu zarekwirowali Sprintera, 3szt mialy jeden Vin, dwa w pl i jeden w de
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Jak ktoś etkę przestudiuje dokładnie, to widać, że w vinach są luki numerowe
![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Mam pytanie pasujące do tematu. Dlaczego w całej grupie VAG nie da się rozkodować po vinie starszych samochodów (nawet w ASO)? Czasem już nawet 2001, 2002r pokaże tylko co to za samochód ale nie ma typowania części. A czasem w ogóle już nie wiadomo co to za samochód.
Przykładowo w Bmw nawet do starych wózków można dobrać części na darmowej stronie a w vagu nie. |
|
|
![]()
|
|
Bo VW/AUDI nie udostępnia takich danych online wszystkim, tylko serwisom. W serwisie wklepiesz w ETCE vin i Ci wytypuje części wszystko w jakiej specyfikacji wyszło auto.
Słabo szukasz jeśli chodzi o typowanie modeli, bo to daje się zrobić w etce offline, a także dużo więcej. Zrobisz nawet to, co powyżej napisałem - offline - ale trzeba się trochę nagrzebać, ale jest to do zrobienia. Inna sprawa, że ETKA do starych starych modeli nie do końca ma już wszystko w sobie, bo sukcesywnie usuwają numery, niestety. -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Inna sprawa, że ETKA do starych starych modeli nie do końca ma już wszystko w sobie, bo sukcesywnie usuwają numery, niestety. No właśnie o to mi chodziło, nie wiem jaki jest powód takiego działania? Ja pracuję na partslinku i wiem, że w dużej mierze pokrywa się on z tym co ma ASO. Ale weź jakiegoś golfa IV z 97 roku i tak samo nie wytypuje części partslink jak i ASO. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
No właśnie o to mi chodziło, nie wiem jaki jest powód takiego działania? Ja pracuję na partslinku i wiem, że w dużej mierze pokrywa się on z tym co ma ASO. Ale weź jakiegoś golfa IV z 97 roku i tak samo nie wytypuje części partslink jak i ASO. +1 nie wiem czemu ten katalog z vw jest tak srednio dostepny |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 27 March 2009 ![]() |
Po Vin wyszukało szczegóły nawet o Passacie z roku 96 (B4). Dane w bazie zgadzały się z wlepką.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 06:06 |