![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 18 July 2009 ![]() |
Witam.jak w temacie na poczatku mocy mialem az nad to bo to moje 1 auto w zyciu ale po roku jest juz malo .a nie chce buni sprzedawac dlatego postanowilem w nia inwestowac.wiem ze napewno chipem mozna wyciagnac do 160 km a co dalej?jestem z Mysiadła i jak cos to bym u unitronica robil wszystko! co mi polecacie?wiem ze mozna wieksze turbo ale to dopiero jak te mi padnie to zmienie !?dzieki i pozdrawiam
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 29 December 2004 Skąd: GKW ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
Zrób sobie program, koło 165Kuni będzie a więcej bym sobie odpuścił bo może się zrobić dość awaryjnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Wrocek ![]() |
nie da sie zrobic programem 165ps z tego auta, wielokrotnie było już to poruszane na tym forum, ten silnik to kondon i trzeba się z tym pogodzic
-------------------- Jetronik employee
>>Tu byłem<< Ninja EVO(A Honda Hunter & V8 Eater) <b>[url=http://www.srtw.pl/portal.php:27mqq1nl]Streetracing Team Wrocław[/url:27mqq1nl]</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Zrób sobie program, koło 165Kuni będzie a więcej bym sobie odpuścił bo może się zrobić dość awaryjnie. + 1 -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
Miałem takie autko,niby spalanie w porządku,ale mocy zawsze brakowało. A najbardziej jak wracałem z Niemiec z padniętą przepływką i w ogóle nie miała prawie mocy. Nic z tego silnika bardzo nie zrobisz,sam próbował sie zakręcić koło niej i coś koni wydłubać
![]() ![]() -------------------- diesel power
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 17 October 2009 ![]() |
Chyba Bóg chłopie , no chyba , ze mówisz o prędkości
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
moj najmlodszy brat ma takie auto... o matko, co za kondon, niewiele szybszy od pamietnego 318tds, ktory jest super mega kondonem.
a ty koleszko zamiast pakowac kupe kasy w ten silnik zeby dojsc do 180koni (i miec awaryjne jak cholera auto) lepiej albo sprzedaj to i kup 330d (matka ma i jezdzi o niebo lepiej), albo - jeslki tak sie przyzwyczailes do swojej Bajery Mlodego Wiesniaka - swapuj 3,0d. bedzie i taniej i lepiej i mniej awaryjniej i rozwojowo i w ogole bedzie to mialo jakikolwiek sens. -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Albo kup Forda 2.0 i tam 170 kuca wydumniesz progsem...
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 16 July 2007 Skąd: WE/CRY ![]() |
Albo kup Forda 2.0 i tam 170 kuca wydumniesz progsem... ![]() ![]() Mądre głowy doradzają sprzedać bmw albo swapować, a ty mu doradzasz kupić forda z francuskim silnikiem. Nie mam nic do fordów ale to zabrzmiało trochę komicznie. Coby nie robić ot. Skoro jest to twój pierwszy samochód i po roku twierdzisz że Ci za mało. To chyba lepiej będzie sprzedać i kupić coś bardziej rozwojowego. |
|
|
![]()
|
|
ford to imo downgrade pod wzgledem prowadzenia, choc i tak jak na fwd prowadzi sie calkiem niezle. w 320d jedyne co ma sens to program, poprawa bedzie znaczna i mysle ze na jakis czas Ci wystarczy (skoro kondoniasta seria na tyle wystarczyla), pozniej albo sprzedac i kupic 3,0 albo swapowac na 3,0.
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 02 January 2007 Skąd: Grabanów-Kolonia ![]() |
BOBIK
miałem e46 320d 136KM i było w nim 171KM całkiem bezdymne, co prawda na turbinie z 2.0d 150KM i doładowaniu 1,45bara ale się dało, nawet zapas paliwa jeszcze był ![]() ogólnie robią się te silniki bez rewelacji jedne się da zrobić inne nie, koledze w takim aucie Diagtronik zrobił 7KM wiecej na doładowaniu 1,35bara,Ja poszedłem krok dalej i siedzi teraz 3.0d. |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 15 August 2007 Skąd: LEICESTER UK ![]() |
ford to imo downgrade pod wzgledem prowadzenia, choc i tak jak na fwd prowadzi sie calkiem niezle. w 320d jedyne co ma sens to program, poprawa bedzie znaczna i mysle ze na jakis czas Ci wystarczy (skoro kondoniasta seria na tyle wystarczyla), pozniej albo sprzedac i kupic 3,0 albo swapowac na 3,0. kolego piszesz że robiłeś swapa na 3,0 d ... jakie były koszta i co wymieniałeś na co trzeba się przygotować ? na jaki zmieniałeś ten 204 KM ? jak z elektroniką ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 May 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Tak jak już jest wyżej napisane ten silnik nie jest najlepszy do modyfikacji. Podatność na tuning zależy w dużej mierze od tego na jaką pompę wtryskową trafiliśmy. Czasami sam chiptuning daje tylko 10KM, czasami 25KM. Ogólnie nie polecam grubszych modów tego samochodu ale kiedyś w takim "dobrym egzemplarzu" zrobiliśmy bezdymne ok. 170KM na większej sprężarce.
-------------------- DYNOSOFT - Kompleksowy tuning silników
www.dynosoft.pl |
|
|
![]()
|
|
kolego piszesz że robiłeś swapa na 3,0 d ... jakie były koszta i co wymieniałeś na co trzeba się przygotować ? na jaki zmieniałeś ten 204 KM ? jak z elektroniką ? zle mnie zrozumiales - nie swapowalem 3,0; po prostu jezdzilem i takim i takim... ja osobiscie zamiast swapowac wolalbym sprzedac 2,0 i kupic 3,0 oryginal. po szczegoly swapa uderzaj do zrodla - sporo osob tu na forum. -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 06:01 |