![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Cześć,
Czy ktoś z Was miał styczność z tym modelem, albo miał ktoś z Waszych znajomych? Zastanawiam się, jak wygląda bezawaryjność tego auta. Widziałem ciekawą ofertę sprzedaży 735i (PL salon, niski udokumentowany przebieg, 1 właściciel) i zaczyna chodzić mi po głowie. Chętnie kupiłbym auto, które pociągnie moją przyczepę z autem na tor (1800 kg, więc główne kryterium wyboru to 1800 na haku i DMC auta 2400) i przy okazji będzie dobrym "dupowozem". Co możecie powiedzieć o tym silniku (N62B36)? Jak się kształtuje zużycie paliwa, czy mieści się w 12l w trasie i 16l w mieście (mówię o normalnej jeździe, bez przesadnego deptania), czy wciągnie sporo więcej? Pytam, bo opierając się na forach BMW oczywiście V8 w siódemce pali 8 w trasie i 11 w mieście ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Paweł -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
Który to rocznik? Interesowałem się trochę E65, z tego co pamiętam w 2003 był lift elektroniki, starszych aut podobno nie warto brać, chociaż w nowszych też jest sporo problemów z elektroniką.
-------------------- F30 330i xDrive '16
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Silniki maja problem z rurką chlodzenia pomiedzy glowicami:
https://www.google.pl/webhp?tab=ww&ei=R...nu&safe=off I kopceniem na niebiesko spalonym olejem za sprawa wadliwych uszczelniaczy https://www.google.pl/webhp?tab=ww&ei=R...ze&safe=off Ogólnie, wolałbym A8 D3 4.2 benzyna lub TDI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Guziken, ta "moja" to 2004 rok.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Silniki maja problem z rurką chlodzenia pomiedzy glowicami: Jest filmik na yt i nawet był kiedyś pokazywany na forum jak w stanach goście sobie rozwiązali ten problem stosując w miejsce tej rurki taką samą tylko rozsuwaną "teleskopowo" i nie trzeba rozbierać połowy silnika. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Tylko ze ten silnik, to troche pomyłka......
Bedzie palił tyle co 745i, ceny części i osprzętu identyczne, a osiągi znacznie gorsze... -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 01:13 |