![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 November 2015 ![]() |
Witam Panowie, potrzebuję porady. Mam błąd w polisie OC, błędny numer rejestracyjny i VIN... Polisa zawarta w czerwcu 2019, wczoraj na parkingu zarysowałem kogoś i wyszło, że teoretycznie polisy nie ma. Mam wrażenie, że agent ubezpieczeniowy nie ma zbytnio pojęcia co teraz zrobić. Jakieś porady?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 December 2013 ![]() |
Jak to w ogóle możliwe? Kto wystawił taką polisę? Błedne numery, ale co - literówki czy zupełnie od innego samochodu? U siebie miałem literówkę w numerach to ubezpieczyciel poprawił mówiąc, że najważniejsze, że VIN się zgadza. U Ciebie to w takim przypadku pojazd nie miał i nie ma OC, więc chyba sam wiesz, z czym to się wiąże?
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza się tylko imię, nazwisko i marka/model samochodu. Vin i numery są całkowicie nie poprawne. Numer rejestracyjny ma 8 znaków w polisie....
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Sprawdź na stronie funduszu po prawidłowych danych czy Twój samochód miał OC na dzień zdarzenia.
|
|
|
![]()
|
|
Na stronie funduszu wyskakuje brak danych czyli wychodzi na to ze polisy brak...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Czy agent w momencie wypisywania polisy był trzeźwy?
Swoją drogą - ja zawsze jak coś załatwiam związanego z numerami typu vin czy rejestracyjny - po odbiorze sprawdzam rzutem oka czy wszystko gra. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 November 2010 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Ja mam akcję tego typu że zgadza się wszystko oprócz modelu bo mam punto a piszę że barchette . Jestem ciekaw czy byłyby jakieś jaja gdyby coś coś .
-------------------- Hokus pokus czary mary będę dmuchać ze dwa bary
Calibra 3.0 V6 TT Leon Cupra R |
|
|
![]()
|
|
Myślę, że agent został hojnie obdarzony przez naturę... dodatkowym chromosomem... Szczerze sam nie wiem jak to przeoczyłem zwłaszcza, że do ubezpieczenia chcieli umowę K/S i ubezpieczenie poprzedniego właściciela. Sprawdziłem właśnie w CEPIKu i tam wyskakuje ubezpieczenie OC aktualne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Sam model to sie zdarza. W Axie online np nie było mojej 335i tylko 328i ale moc już się zgadzała, ale vin i numery też...
Jeśli vin i numery całkowicie oderwane od rzeczywistości to faktycznie będzie ciężko, jedyne co mi przychodzi do głowy to pociągnąć do odpowiedzialności (próbować) osobę, która wystawiła polisę. |
|
|
![]()
|
|
Tylko u mnie nr rej ma 8 znaków co jest niemożliwe w naszym kraju. Tak samo vin nie zgadza się bo żaden dekoder nie wyszukuje go.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 25 January 2015 Skąd: Żyrardów ![]() |
jak to niemożliwe
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
W mojej okolicy juz kilka lat temu jedna agentka towarzystwa ubezpieczeniowego też ciagle robiła literówki....
Nie wiem o co chodziło, ale to raczej celowe działanie, bo gdy zwróciłem uwagę, że to 2 raz mam błąd w umowie zacząłem pytać u innych osób które slyszalem że mają to ubezpieczenie. Okazało się, że na 8 umów w 5 były błędy. Jeszcze patrząc w stecz a to vin miał inna cyfrę, w poprzedniej umowie np. zamiast R było P w numerze rejestracyjnym. Albo dostawała wtedy ona kase za nowego klienta, albo robiła bałagan w papierach aby coś wykombinować. Tyle, że tu były pomylone pojedyńcze znaki i albo vin, albo numer rejestracyjny zgadzał się z rzeczywistością. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Myślę, że agent został hojnie obdarzony przez naturę... dodatkowym chromosomem... Szczerze sam nie wiem jak to przeoczyłem zwłaszcza, że do ubezpieczenia chcieli umowę K/S i ubezpieczenie poprzedniego właściciela. Sprawdziłem właśnie w CEPIKu i tam wyskakuje ubezpieczenie OC aktualne. Tez mialem blad w OC, zadzwonilem do ubezpieczyciela, blad poprawili i dostalem nowy kartonik do wydrukowania. Agent nie ma tu nic do rzeczy, dales dupy bo nie sprawdziles teraz nie zwalaj na kogos. -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Temat podobno się udało wyprostować. Nauczka na przyszłość sprawdzać wszystko dokładnie. Moja wina że nie sprawdzilem a agenta że głupoty wpisał... Dziwna sprawa że policja mnie kontrolowała kilka razy i nic nie mówili...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Błąd w polisie nie oznacza, że ubezpieczenie nie istnieje. To się da walidować, polisa była opłacona, tylko dane były błędne. Istniał stosunek ubezpieczeniowy, nic złego się nie stało.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 August 2014 Skąd: ZS ![]() |
Temat podobno się udało wyprostować. Nauczka na przyszłość sprawdzać wszystko dokładnie. Moja wina że nie sprawdzilem a agenta że głupoty wpisał... Dziwna sprawa że policja mnie kontrolowała kilka razy i nic nie mówili... W jaki sposób zostało to załatwione? Ubezpieczyciel poprawił dane i wszystko dalej odbyło się jakby były poprawne od początku? |
|
|
![]()
|
|
Dostałem po południu polisę z prawidłowymi danymi. Jak będzie dalej zobaczymy bo policja będąc na miejscu zauważyła błąd i po spisaniu moich danych mnie puściła. Mówili tylko żebym wyprostował temat u agenta.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Jeśli w nieprawidłowo wypełnionej polisie pojazd został oznaczony wystarczająco precyzyjnie, aby zidentyfikować, którego pojazdu dotyczy polisa (marka, model, pojemność silnika, moc) to polisa nie jest nieważna.
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Wed, 29 January 2020 ![]() |
To tylko błąd ludzki, kasa zapłacona. Są inne dane do identyfikacji, na przykład nr tablic.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |