![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 06 February 2011 ![]() |
Mam w zasadzie proste pytanie dla ludzi w temacie.
1. Ile zniesie skrzynia automatyczna tip tronic z silnikiem 2.7TT ? 2. Jakie proste mody można przeprowadzić poza czipsem ? czy SMIC w a6 daje rade, czy fabryczne trójniki nie bedą strzelać przy zwiększonym booscie itp. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Mam w zasadzie proste pytanie dla ludzi w temacie. 1. Ile zniesie skrzynia automatyczna tip tronic z silnikiem 2.7TT ? 2. Jakie proste mody można przeprowadzić poza czipsem ? czy SMIC w a6 daje rade, czy fabryczne trójniki nie bedą strzelać przy zwiększonym booscie itp. 450Nm zniesie bez problemu. Przy okazji robienia softu silnika trzeba tez zrobic soft w skrzyni. Coolery sa slabe a trojnik bedzie strzelał :-) -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
w Allroad 2,7bi w 2005 roku były już trójniki aluminiowe (wymagają nowych rur dolotowych od IC)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
CYTAT 450Nm zniesie bez problemu. A jesteś wstanie określić ile może nawet znieść ta skrzynia po modyfikacjach z góry dzięki. pozdr -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
to bedzie tez zalezec od stanu skrzyni
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za konkrety.
A mógł bym wiedzieć na czym polega ta modyfikacja softu w skrzyni ? Rozumiem ze w Warszawie to np. Rogal to zrobi ? 300km/350Nm jest do zrobienia w tym silniku samym softem ? ( ARE ) |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Dzięki za konkrety. A mógł bym wiedzieć na czym polega ta modyfikacja softu w skrzyni ? Rozumiem ze w Warszawie to np. Rogal to zrobi ? 300km/350Nm jest do zrobienia w tym silniku samym softem ? ( ARE ) Allroad 2.7T - to przecież oldboy, więc sterownik zrobi większość "tjunerów" w PL, wiec nie ma z tym najmniejszego problemu. Średnio Allroad dostaje w prezencie +50-60KM & 80-90NM, tak więc względem optymistycznej serii masz wynik w granicach 300KM / 430NM. Wartość 250KM / 350NM chyba posiada seria? ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie każdy tjuner ma hamownie na 4x4
![]() btw. SKN jest w lublinie prawda ? I macie hamownie odpowiednią ![]() |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
nie każdy tjuner ma hamownie na 4x4 ![]() btw. SKN jest w lublinie prawda ? I macie hamownie odpowiednią ![]() Btw. Allroad to nie Maybach. Jak chcesz hamować teraz LPS jest do dyspozycji a jak się Tobie nie spieszy to zapraszamy na MSR po wakacjach. W Lublinie możesz zwiedzić Zamek w wolnej chwili ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT Allroad 2.7T - to przecież oldboy, więc sterownik zrobi większość "tjunerów" w PL, Buaahahahhaha weź mnie nie rozśmieszaj ![]() ![]() |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Buaahahahhaha weź mnie nie rozśmieszaj ![]() ![]() Nie no zapomniałem, że człowiek uczy się przez całe życie ... Mając 2,7BT widzę że masz szeroko zakrojone znajomości. Jednakże wracając do tematu, w PL nie znam nikogo oprócz JETRONIK, SPORTMILE (też stroił we Wrocku) który miał więcej coś więcej wspólnego z tymi jednostkami, dlatego nie bij piany na forum tylko się zastanów - lepszy jest program przygotowany wg określonych standardów czy eksperyment na Twoim aucie? Allroad to nie S4 czy RS4 ... więc nie myl modelu z pneumatyką na tiptronic z usportowionym i przystosowanym do większych obciążeń sportowym kombi. Rozumiem,że wolisz wersje nr 2? Kto zrobił więcej tych aut tak z ciekawości populacja użytkowników w PL czy np.: Austria, Niemcy czy Anglia? Z pozycji użytkownika - w temacie Allroad mogę się wypowiadać, ponieważ testowaliśmy 3 programy min. ABT, MTM itp. jednak w 2002 roku wskaż mi osobę ogarniającą w PL dobrze benzyny, więc należało się posiłkować poza granicami lub można było czekać do 2009 roku. Teraz oczywiście auta są wielokrotnie tańsze, przystępniejsze i w kilku odmianach z silnikami 2,7T no i teraz mając pewny how know są osoby (j.w.), które zrobią custom program - przekonuje mnie to, tylko pamiętaj o jednym ważnym elemencie - jest wybór użytkownika! Idąc dalej Twoim tokiem myślenia - wskaż mi firmy w PL, które zrobią 3,0 TFSI, 4,2 V8 FSI, 5,2 V10 ... osobiście mając auto za ... k zł kieruje się innymi względami niż przeciętny fun 1/4 mili czy nocnego upalania ... Wiem jesteś świadomym użytkownikiem, znasz się na tuningu jak nikt inny i masz na względzie każdy 1KM i 1NM w swoim aucie - z którym możesz sobie eksperymentować, ale są osoby które cenią markę, jakość, bezpieczeństwo i spokój, dlatego z reguły ich wybór będzie zdecydowanie inny niż Twój. Należy to uszanować. |
|
|
![]()
|
|
Stary może i marketing masz niezły....ale wiedzy żadnej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Mając 2,7BT widzę że masz szeroko zakrojone znajomości. Jednakże wracając do tematu, w PL nie znam nikogo oprócz JETRONIK, SPORTMILE (też stroił we Wrocku) który miał więcej coś więcej wspólnego z tymi jednostkami a ja tylko dodam ze skoro ty nie masz ich szeroko zakrojonych to nie pisz nic na temat 2,7BiT, bo po co masz wypisywac cos o czym nie masz pojecia? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
I co Pablo łyso ci ? Wielki z ciebie tuner i masz tak "szerokie horyzonty" że nawet nie wiesz co twoja konkurencja z Polski potrafi....WSTYD !!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
I zaczęło się ale niestety taka prawda że dużo firm bazuje na gotowcach jest naprawdę nie wiele co ogarnia samemu i ich można policzyć na palcach.
pozdr -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze chciałbym dodać że w temacie mowa o Allroad C5 auto 6 albo i więcej letnie z pewnym przebiegiem X i zużyciem silnika....Taki soft by SKN, MTM, ABT itp. który był wykreowany dla "nowych" jednostek ileś tam lat temu, dla w/w egzemplarza byłby bardziej destrukcyjny dla silnika i jego podzespołów niż customowe strojenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
wskaż mi firmy w PL, które zrobią 3,0 TFSI, 4,2 V8 FSI, 5,2 V10 Ja zrobie bez problemu V8 FSI i V10FSI -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Ja zrobie bez problemu V8 FSI i V10FSI ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Taki soft by SKN, MTM, ABT itp. który był wykreowany dla "nowych" jednostek ileś tam lat temu, dla w/w egzemplarza byłby bardziej destrukcyjny dla silnika i jego podzespołów niż customowe strojenie. Co jak co, ale tego nie da się podważyć. ![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |