![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Witam.
Panowie 2.0 tdi 204 KM. Co to jest warte. Życie zmusza do kupienia tego cuda techniki Warte to coś ? Jutro jedziemy po taką. Co tam się sypie ? Jakieś wady wrodzone ? Program warto robić ? Auto jest roczne -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 March 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Popraw temat bo napisałeś Audi A6B9. Chodzi Ci o A4B9 czy A6C8?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Temat poprawiony.
Kupione to to.. Kupione ale nie spodziewałem się że tam jest tyle plastiku ![]() Gdzie nie dotkniesz trzeszczy. Taka skoda octavia. Nawet w accordzie V z 1993 roku miałem miękkie boczki góra dół,deska, konsola śrokowa. Dla mnie trochę komedia że np zapalniczka lata w gniezdzie i wszystko tandeta. Monitorki. Auto jest z 2019 roku i ma 56tyś. Wiadomo jest nowe ale jakość materiałów to jakaś farsa serio. No plastik fantastik. I to tyle. Emocji zero. Będzie woził towary (kombi) i na jakieś trasy bo to się do miasta nie nadaje. Może ktoś napisać co tam się ewentualnie może zepsuć jakieś tendencje ? (Właśnie czytam pisma branżowe i jestem pod wrażeniem lobby audi) SAME BREDNIE że super że dobrze ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
wszystko
![]() po 100.000 , taka prawda. -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Jak nie była wyciągana/wkładana deska przez rzeźnika to nie ma prawa nic trzeszczeć w a6c8
-------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
C7 po lifcie jest lepsze pod tym względem, ale nie masz takich bajerów i tak dużej liczby dotykowych "guziczków". Mogło też być coś grzebane przy desce, chociaż z kolegą kiedyś wyciągneliśmy dechę z G30 i po złożeniu ani grama luzu nie było. Może spinek nie zmienili wszystkich, bo tam pewnie też jednorazówki.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Miałem takie A6 na jeden dzień w zastępstwo na czas serwisu, nie mogę narzekać. Bardzo wygodne, jak na 2.0TDI nawet żwawe, ale brzmienie klekota ...
I nic nie trzeszczało, cisza i komfort. No właśnie, a dlaczego nie wziąłeś C7 skoro KUPIŁEŚ ? Oglądałeś w ogóle? Chyba że leasing... Ja bym nie brał klekota R4, wolałbym nieco starsze 3.0V6 + quattro. -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
Auto kupione tylko do worzenia zakupów. Przebieg 50tys nówka pachnąca nic nie ruszane aso z naszego rynku.
Jakość plastików mam lepszą w civicu VI gen Rozbiło się o to, że C7 ładne, takie jak lubie, wycacane przez właściciela. Za wypas drogo się płaci i ciężko znaleść 3.0d lub 3.0tfsi to trzeba dać ze 120-150tyś i to za jaki rocznik, a ta C8 kosztowala równo 200koła za 2 latka -------------------- Hondy i Mercedesy
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Auto kupione tylko do worzenia zakupów. Przebieg 50tys nówka pachnąca nic nie ruszane aso z naszego rynku. Jakoś plastików mam lepszą w civicu VI gen Rozbiło się i to że C7 ładne, takie jak lubie, wycacane przez właściciela. Za wypas drogo się płaci i ciężko znaleść 3.0d lub 3.0tfsi to trzeba dać ze 120-150tyś i to za jaki rocznik, a ta C8 kosztowala równo 200koła za 2 latka Kumpla G30 też była nie ruszana, ale jakiś wiatrak wymienialiśmy bo się spalił tuż po gwarancji standardowej czy coś takiego. Nie pamiętam, ale drobnica, tyle że klopotliwa w naprawie. Może też coś takiego było i ktoś zdejmował dechę i nie dał spinek lub któreś połamał? |
|
|
![]()
|
|
Auto niby nie ruszane myślisz że w ASO mogli tak to popaprać? Czytałem na a6 klubie że niektórym też trzeszczy
![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 25 September 2007 ![]() |
Powiedzcie mi Panowie , który 3.0 tdi ma fajny dźwięk , bo nie kojarzę … . Jeździłem 3.0 BiTdi z aktywnym wydechem i gdzieś tam w mieście / tunelach fajne to zabuczalo , ale autostrada 170-180 km/h mocno średnio . Silnik wydawał dźwięk jakby się kręcił z 2x wyższa prędkością obrotowa , wysoki męczący , nie głośny , ale metaliczny , irytujący . Dłuższa jazda powyżej 170 km/h była denerwująca . Teraz przeskoczyłem na polifta 2.0 Tdi , No nie jedzie , po mieście dźwięk jak to klekot r4 , ale autostrada 160-220 km/h cisza jak makiem … . W ogóle czytałem gdzieś test nowej a8 z 3.0 tdi 286 ps i to właśnie stwierdzili na temat kultury pracy silnika , ni w zab nie pasuje … . Aha na autostradzie wyłączałem aktywny , żeby było ciszej , ten dźwięk szedł z silnika …
-------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
A6 Avant 3.0 Bitdi 430/833 by Vagtune . |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Powiedzcie mi Panowie , który 3.0 tdi ma fajny dźwięk , bo nie kojarzę … . Jeździłem 3.0 BiTdi z aktywnym wydechem i gdzieś tam w mieście / tunelach fajne to zabuczalo , ale autostrada 170-180 km/h mocno średnio . Silnik wydawał dźwięk jakby się kręcił z 2x wyższa prędkością obrotowa , wysoki męczący , nie głośny , ale metaliczny , irytujący . Dłuższa jazda powyżej 170 km/h była denerwująca . Teraz przeskoczyłem na polifta 2.0 Tdi , No nie jedzie , po mieście dźwięk jak to klekot r4 , ale autostrada 160-220 km/h cisza jak makiem … . W ogóle czytałem gdzieś test nowej a8 z 3.0 tdi 286 ps i to właśnie stwierdzili na temat kultury pracy silnika , ni w zab nie pasuje … . Aha na autostradzie wyłączałem aktywny , żeby było ciszej , ten dźwięk szedł z silnika … Jak miałem 3.0 Bit to na autostradzie była cisza jak zwykły 3.0, silnika nie było słychać, aktywny wydech ładnie gadał na zewnątrz przy małych prędkościach. -------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Powiedzcie mi Panowie , który 3.0 tdi ma fajny dźwięk , bo nie kojarzę … . Jeździłem 3.0 BiTdi z aktywnym wydechem i gdzieś tam w mieście / tunelach fajne to zabuczalo , ale autostrada 170-180 km/h mocno średnio . Silnik wydawał dźwięk jakby się kręcił z 2x wyższa prędkością obrotowa , wysoki męczący , nie głośny , ale metaliczny , irytujący . Dłuższa jazda powyżej 170 km/h była denerwująca . Teraz przeskoczyłem na polifta 2.0 Tdi , No nie jedzie , po mieście dźwięk jak to klekot r4 , ale autostrada 160-220 km/h cisza jak makiem … . W ogóle czytałem gdzieś test nowej a8 z 3.0 tdi 286 ps i to właśnie stwierdzili na temat kultury pracy silnika , ni w zab nie pasuje … . Aha na autostradzie wyłączałem aktywny , żeby było ciszej , ten dźwięk szedł z silnika … ale ma fajny dźwięk czy nie ma dźwięku w ogóle, bo to 2 różne sprawy? a w przypadku diesla to jeszcze inaczej, dla mnie np. znośny był m50d w BMW, ale w środku bo z zewnątrz się stoi przed maską to klekocze/brzęczy jak każdy diesel, a 3.0 BiTdi to v6 rozumiem? to na nieseryjnym wydechu już potrafi nawet ryknąć... |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Znajomy takim V6BiTdi Competition 340KM pomyka i to ładnie gada, a nawet ryczy - nigdy wcześniej nie myślałem że klekot V6 tak fajnie może brzmieć.
-------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 12:57 |