![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 13 December 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Witam Wszystkich,
Po wieloletniej nieobecności wróciłem do Audi ale bardziej rodzinnie bo zakup związany z urodzeniem maluszka. Kupiłem audi A6 C5 1.8t rok 2003 i potrzebuje porady doświadczonych ludzi którzy robili mody. Chce go wystroić mądrze czyli do granicy zakucia myśle że jakieś 250-270 PS Muszę kupić większe turbo nie wiem jakie ? Zastanawiam się nad adaptacja turbiny z kolektorem z audi 2.0 TFSI proszę o opinie i czy ktoś tak robił, jakie wtryski myślałem nad 440cc, przepływka VR6, nie wiem co tam jeszcze będzie potrzebne. Hamulce mam do zrobienia słyszałem że można coś założyć nie drogo p&p o większej średnicy. Proszę o pomoc. -------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
A6 avant 1.8t , seria 150 Ps zaczynamy projekt :))))) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Może być turbo z TFSI.
Silnik przyjmie 300KM, a nawet więcej z rozsądnie poprowadzonym momentem, żeby korb nie zgubić. Przepływkę możesz dać z S3/TT 210KM/225KM. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za info ,
pytanie czy ktoś to wkładał i jeździ już chwile i jakie problemy z zainstalowaniem , zależało by mi żeby wypowiedział się ktoś kto lata na takim modzie. Myśle o założeniu wtrysków 525 pytanie czy nie będą za duże ? Mój silnik to AWT pytanie czy nie bedą jeszcze jakieś niespodzianki ? -------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 13 February 2008 Skąd: Mława ![]() |
wtryski dobierasz pod moc a Ty jak widze sam nie wiesz nawet ile chcesz i z czego
w dziale audi sport jest wiele tematow jak i w dziale projekty, wystarczy poczytac z nie czekac na gotowy przepis na "babke" -------------------- Audi S6 C5 2.7TT 360KM 530Nm
Było Audi S6 C5 Avant Calibra 3.2 V6 RWD |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za info , pytanie czy ktoś to wkładał i jeździ już chwile i jakie problemy z zainstalowaniem , zależało by mi żeby wypowiedział się ktoś kto lata na takim modzie. Myśle o założeniu wtrysków 525 pytanie czy nie będą za duże ? Mój silnik to AWT pytanie czy nie bedą jeszcze jakieś niespodzianki ? Na 300KM to czy założysz 440stki czy 525tki to obojętne. Wkładaj 525, będzie zapas na przyszłość, a prawidłowo skalibrowane będą chodzić jak seria (spalanie, kultura pracy, odpalanie, korekcje). -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
wtryski dobierasz pod moc a Ty jak widze sam nie wiesz nawet ile chcesz i z czego w dziale audi sport jest wiele tematow jak i w dziale projekty, wystarczy poczytac z nie czekac na gotowy przepis na "babke" Kolego już nie mam 18 lat że nie wiem co chce , chodzi o to że przez lata specjalizowałem się z modyfikacjach silników wolnossących a nie turbo mam swoją zabaweczkę i tam wiem co robie. To auto to wozidło pod mojego skarba ale to nie znaczy że nie może jeździć trochę lepiej i moc pozwoli na bezpieczne wyprzedzanie i da troche staremu radości. Nie mam na tyle czasu i pieniędzy żeby doktoryzować się we wszystkich projektach. Jeżeli nie masz ochoty nic pomóc to nie musisz nic się wypowiadać w moim temacie i traktować kogoś kogo nie znasz z góry. A na marginesie dobra ''babka'' nie jest zła ![]() -------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]()
|
|
Na 300KM to czy założysz 440stki czy 525tki to obojętne. Wkładaj 525, będzie zapas na przyszłość, a prawidłowo skalibrowane będą chodzić jak seria (spalanie, kultura pracy, odpalanie, korekcje). Pytam o 525 bo mam oferte kupić nowe z forum od konkretnej osoby a wcześniej miałem 440 dlatego chciałem się poradzić, czy musze się rozglądnąć za valbro czy w przedziale do 280 ps wystarczy seryjna pompa ? -------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]()
|
|
Kupując przyszłościowo 525ccm/min kupiłbym walbro - masz wtedy pewny zapas paliwa na 350KM+.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Pytam o 525 bo mam oferte kupić nowe z forum od konkretnej osoby a wcześniej miałem 440 dlatego chciałem się poradzić, czy musze się rozglądnąć za valbro czy w przedziale do 280 ps wystarczy seryjna pompa ? nowa vdo obrobi -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
vdo ? jakiś numer parametry można prosić , rozumiem że wewnętrzna ? będzie pasować na kosz dobrze ?
bo walbro podobno teraz już nie są takie dobre i ciężko kupić oryginał ? -------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]()
|
|
Co do trubo to decydował bym się na TD04 co myślicie ?
-------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]()
|
|
Co do trubo to decydował bym się na TD04 co myślicie ? Na seryjny słupek może być, 15T będzie na styk Twoich oczekiwań, a TD04HL-16T w sam raz, jak będzie mało zrób hybrydę na 19-21T i obleci 300KM+. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 10 July 2014 ![]() |
Na seryjny słupek może być, 15T będzie na styk Twoich oczekiwań, a TD04HL-16T w sam raz, jak będzie mało zrób hybrydę na 19-21T i obleci 300KM+. Sorki ,że się wcinam ale z ciekawości bo może sam bym zamontował za jakiś cza su Siebie na ile styka te TD04HL-16T tak żeby nie było na graniucy wytrzymałości tylko spokojnie bez żyłowania ile może wydmuchać ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Sorki ,że się wcinam ale z ciekawości bo może sam bym zamontował za jakiś cza su Siebie na ile styka te TD04HL-16T tak żeby nie było na graniucy wytrzymałości tylko spokojnie bez żyłowania ile może wydmuchać ? Pozdrawiam Zależy o silnika, paliwa, strojenia, bla bla bla. Ale 300KM unosi spokojnie. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Widziałem projekty powyżej 300ps wiec da rade ponadto bardzo ładnie wstaje bo ma dość lekki wirnik znajomy mi ją poleca wiec jestem zdecydowany.
-------------------- A4 avant 1.8t ,hybryda,bov,mbc,walbro 225hp,chip,przelot 2.5''projekt evolution :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 07:16 |