![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ostatnio coraz częściej w ogłoszeniach pojawiają się właśnie takie auta. Ceny dosyć rozsądne, około 160k zł za auto z 2009r. Niestety (?) licznik w milach wskazuje, że są to pojazdy z USA. Warto się tym interesować ? Osiągi ma przyzwoite jak na dupowóz.
Nie za wiele mogę znaleźć na temat tego silnika, poza tym, że jest to silnik z kompresorem, a nie z turbo jak wynikało by z nazwy. Strzelam, że nie ma on nic wspólnego z jednostką z S4 ? Są jakieś możliwości modyfikacji ? Może komuś rzuciły się w oczy jakieś opinie lub testy ? A może ktoś miał okazję używać podobnego auta ? -------------------- F32 alpine white
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Silnik jest podobny do tego z S4 B8.
Zrobiłem takim autem parę tyś km i bardzo fajnie śmiga jak na dupowóz - nic poza tym nie mogę powiedzieć... Limo jak limo, jedyne co to przestają działać ledy w przednich światłach, ale jako że auto było kupione w salonie to wymienili na gwarancji 2 lampy. |
|
|
![]()
|
|
A czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa serwisowania takiego Audi z USA w ASO ? Słyszałem, że niektóre serwisy ASO w ogóle nie chcą zajmować się autami z USA.
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
Zadzwoń do centrali Audi i zapytaj, np. z Volvo jest tak że obowiązuje gwarancja, mało tego jeśli na dany model w PL jest 2 lata a w USA 5 to w PL masz 5 lat gwarancji na samochód z USA
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
Nik, kiedys pisales o spalaniu tego samochodu. Faktycznie wciagalo spore ilosci Pb?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz co - no palił sporo jak na swoje osiągi. Miasto miałem 17-19 przy normalnej jeżdzie..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Było to auto w zakupie kontrolowanym...kupującym była Kinga Rusin...wersja z automatem...w Warszawskich Korkach,tempo emeryckie....i komp pokazywał sporo ponad 20...co King mocno przeraziło
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Tam 20L przekroczyć w mieście to nie problem, a wcale przy tej masie killerem nie jest, zamiast 5,9 do paki Racelogic pokazywał 6,3, no i fotele takie nie wygodne - jak brać to tylko w S-Line, bo tam są lepsze fotele zdecydowanie.
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze, czyli szału nie ma. Teraz mocno się zastanawiam czy nie lepszym rozwiązaniem będzie 3.0TDI + program, ewentualnie BMW E60 530xd.
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Będzie lepszym rozwiązaniem 3.0Tdi , naturalnie po modyfikacji softu .
|
|
|
![]()
|
|
Ok, gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany tematem to znalazłem taki test http://www.caranddriver.com/reviews/compar...omparison_tests
No i najbardziej interesująca tabelka http://www.caranddriver.com/var/ezflow_sit...f7e58051818.pdf -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Odgrzewam. Czy ktoś ogarnął program w PL?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 March 2005 Skąd: Bełchatów ![]() |
Chyba MTM.. ale chyba kosztuje to bardzo bardzo duzo, a z jakoscia wiadomo jak...
-------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM |
|
|
![]()
|
|
No za MTM podziękuje. Nikt w PL nie ogarnął tego motoru?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Looknij tutaj http://www.racingforum.pl/30-TFSI-tuning-t95947.html
PatTDI pisał że pracują nad tym i na wiosn może coś ruszy. Kalendarzowo mamy już wiosnę. |
|
|
![]()
|
|
APR jest spoko.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 November 2007 ![]() |
Będzie lepszym rozwiązaniem 3.0Tdi , naturalnie po modyfikacji softu . Sam jestem na etapie zakupy samochodu ze stajni Audi. Nie wiem pod jakim wzgledem lepsze bedzie 3.0 TDI, procz spalania. 3.0 TFSI modza na 440HP, gorna granica dla klekota to jakies 350hp bez wywalenia kata i filtra. Wiem bo mam A5 3.0 TDI. Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Tak to lata na Stage'u +2
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 08:42 |