Shoutbox 0 nowych PW 

Closed TopicStart new topic
> Audi A6 3.0 TDI Quattro vs. MB E 350 CDI 4MATIC
Joker
post Sun, 19 Aug 2012 - 14:30
Post #1

Forum Clubber

Witam,

Stoimy przed wyborem auta dla mojej Kobiety, zostaliśmy (obecnie) przy dwóch autach:

1. Audi A6 3.0 TDI (245 KM)
2. Mercedes E 350 CDI 4MATIC

Tylko automat. Rocznik od 2010 w górę. W planach program.

Co wiem/zasłyszałem/uległem plotce (proszę o ew. zdementowanie):

1. Problem z rozrządem, wtryski, dość szybkie (S-tronic rzekomo 6,3 s. do paki), wygodne, podatne na mody
2. Dość głośne przy wyższych prędkościach obrotowych. Nic więcej praktycznie nie wiem, za świeży model.

Co chciałbym wiedzieć:

a ) Jak wypada porównanie obu skrzyń? Awaryjność, podatność na wzrost momentu/mocy oraz ogólne zachowanie?
b ) Jak wygląda sprawa rozrządu w Audi, przy jakich przebiegach występuje problem, czy wtryski to norma czy sporadyczne awarie spowodowane np. zalaniem ewidentnie złej jakości paliwa?
c ) Jak wypada po bezpiecznym programie 350 CDI (w Audi ponoć 280 KM jest dość lajtowe?) ?
d ) Jakie macie ogólne wrażenia po styczności z tymi pojazdami (mile widziane opinie o autach z większym przebiegiem, znajomy ma jedynie nówkę E 350, przebieg znikomy także trudno na tym bazować, a o A6 nie wiem prawie nic, bo Audi mijałem szerokim łukiem).
e ) Czy A6 w Quattro może być w miarę ekonomiczne, czy trzeba od razu zakładać minimum 12l i więcej w mieście?
f ) INNE - wasze opinie/spostrzeżenia/cenne uwagi

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

PS. Najchętniej wzięlibyśmy F10, ale ceny póki co znacznie wyższe, a i 4-ta Beemka w domu to by było za dużo, czas sprawdzić inne marki (obecnie jeździ W204 C200 Kompressor i jest zadowolona).
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 19 Aug 2012 - 14:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
CrocodileReggae
post Sun, 19 Aug 2012 - 16:22
Post #2

Forum Killer

czyli zestawiasz c6 z w212?
jeśli ma to być wóz kobiety, to wybór oczywisty - merc...
ładniejszy w środku, ładniejszy z zewnątrz, większe wrażenie komfortu, bardziej prestiżowy...
3.0 v6 cdi - fajny, sprawdzony silnik
dobry napęd

P.S. c6 jest zdecydowanie lepsze w zestawieniu z przedliftowym w211
mb poliftowe jest porównywalne z A6 z roczników po 2006...

--------------------
moment i moc by www.rperformance.pl

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 12:58