![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Panowie od jakiegoś czasu chodzi mi to po głowie, pomijam kwestie czy warto czy nie
![]() Zakupiłem juz skrzynie biegów z 330ix ze szkrzynka rozdzielacza, przedni dyfer i miske olejowa z e46 M54 Zostaje kwestia zwrotnic czy te z e46 jakos da rade dostosowac ?? A moze od jakiegos innego auta ?? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 April 2008 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Najlepiej gdybyś miał całe E46 Xi jako dawca. Raczej bez ingerencji w karoserię się nie obejdzie.
Przerabiałem temat przebudowy zwykłej E30 na iX. W moim przypadku było o tyle łatwo, że miałem całego iX'a, z którego wszystko, co potrzebne łącznie z elementami karoserii przerzuciłem do zwykłej budy. -------------------- Rally drivers do it sideways.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Nie warto, E36 z jakimś potężniejszym silnikiem i bajerami od napędu AWD z przodu będzie ryć przodem jak się masz.. a fabrycznie jest całkiem fajnie wyważone i rozkminione
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Nie warto, E36 z jakimś potężniejszym silnikiem i bajerami od napędu AWD z przodu będzie ryć przodem jak się masz.. a fabrycznie jest całkiem fajnie wyważone i rozkminione ![]() Moze nie warto ale do zabawy mam M3 E36 a 325 to moja zabaweczka ![]() ![]() ![]() Nie bede sie zaglebial w calego X wkoncu mam etk to widze jakie sa roznice brakuje mi zwrotnic i polosiek( ale chyba beda customy) Boje sie tylko czy skrzynia wejdzie w tunel czy bedzie trzeba ciac i robic miejsce na przedni wal |
|
|
![]()
|
|
Pomysł bez sensu, jak masz M3 i 325 to wiesz że oba mają dość przyciężkawy przód nawet przy RWD, 4x4 zabije jakąkolwiek frajdę z jazdy tym samochodem, to fajne nadwozie dobrze zbalansowane do RWD N/A.. U siebie po odchudzeniu przodu laminatami odczułem wielką różnicę w prowadzeniu na plus. Nie wiem dlaczego upierasz się by psuć ten samochód, z silnikiem 2.8 może jeszcze by to jakoś działało bo jest lekki, z ciężkim M50 to na prawdę idiotyczny pomysł, zresztą te auta świetnie się prowadzą i dają mnóstwo frajdy jako rwd. Jak chcesz mieć taniego killera 4x4 to kup audi B4 i zrób tak jak guzior
'94 e34 v8 |
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
No moze cos innego chcialem zrobic ale dzis po przymiarce gratow doszdlem do wniosku ze to bedzie troche trudne konieczna adaptacja sanek z e46 bo te z e36 sa akurat w miescu gdzie maja byc poloski
![]() ![]() ![]() Moglbym kupic Audi pod warunek ze wyprodukowaloby je BMW ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 08 March 2005 Skąd: Lublin ![]() |
od jakiegos roku chodzi mi takie cos po glowie. mam pomysl jak rozwiazac problem sanek i przeniesienia napedu z przodu przy cofnietym silniku, jesli chcialbys zeby silnik siedzial jak seria - bedzie prosciej. Niestety nie mam wolnych srodkow zeby kupic miske z dyfrem i skrzynie. Chetnie bym sie podjal zrobienia czegos takiego.
|
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Ja zrezygnowalem, u mnie w aucie to nie przejdzie za duzo przerabiania rzeczy ktore juz zrobilem. Jak juz 325 bedzie gotowe to wruce do tematu ale z silnikiem M57
![]() ale to niewczesniej jak za rok ![]() |
|
|
![]()
|
|
Chcecie zrobić z bmw kalekę ryjącego przodem.. diesel i 4x4.. obyście spłonęli w piekle za to
'94 e34 v8 |
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Chcecie zrobić z bmw kalekę ryjącego przodem.. diesel i 4x4.. obyście spłonęli w piekle za to ![]() Biorac pod uwage, że pacjentem będzie 316i mojej kobiety to nie uważam żebym krzywdził to autko ![]() A narazie to kompletuje czesci bo jednak duzo mi brakuje gratow ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:30 |