Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Abarth 500
RiDE_oR_dIe
post Tue, 30 Jul 2013 - 15:32
Post #1

Super User

witam. moja lepsza polowka wymyslila sobie fiata 500 jako autko do miasta. jako iz model ten wystepuje ze znaczkiem Abartha postanowilem porozgladac sie za czyms takim. ma ktos jakies doswiadczenia z tym autem? jak sie to uzytuje? jak z trwaloscia? czy wogole warto sie w to pchac? dzieki za sugestie i porady.

--------------------
AMG
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 30 Jul 2013 - 15:32
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
CSportivo
post Mon, 12 Aug 2013 - 12:23
Post #2

User

Auto bardzo ciężkie, drzwi do 500 ważą dwa razy więcej jak do pandy smile.gif Widziałem Abartha 235KM ostatnio na magazynie FAPu, pewnie jakaś nowa wersja. Auto ogólnie bardzo udane, i spodobało sie amerykaną.

+Quote Post
srbenda
post Mon, 12 Aug 2013 - 14:13
Post #3

Forum Killer

Ciężkie??? A500 waży ~1050kg...

--------------------
#włoszczyzna

+Quote Post
crawen
post Tue, 13 Aug 2013 - 17:53
Post #4

Frequent User

O samej 500 ci nie powiem zbytnio , mam Silnik z 500 1.4 T'jeta wrzuconego do seicento + turbo z Saba T25 , dmucham w ten silnik 1,5bara , jezdze drugi sezon z rogalem na ustach biggrin.gif , nie dostrzegłem zadnych awarii jednostki , zadnych wycieków oliwy czy tez apetytu na nią.
Ogolnie siedziałem / jeździłem 500 Abarthem - przyjemne auto , ciekawy wskaźnik doładowania z shift lightem smile.gif
pozdrawiam

--------------------
Seicento 1.4 16v T-jet FWD Turbo
Drag Wars - 30.04.2016 ET : 12:41
1/4 Rothenburg - 31.08.2013 ET : 12.94

+Quote Post
hwojtek
post Tue, 13 Aug 2013 - 19:03
Post #5

test driver

Kobiecie się spodoba pozycja za kierą - facet od razu będzie wiedzieć, że siedzi o 20 cm za wysoko. Generalnie auto stosunkowo bezawaryjne, silnik dzielnie znosi tuning, ale poddaje się skrzynia.

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
RiDE_oR_dIe
post Wed, 14 Aug 2013 - 17:26
Post #6

Super User

tuning mysle ze ograniczy sie do programu:) moze jakies IC jesli zajdzie potrzeba...

--------------------
AMG

+Quote Post
Marlon
post Sat, 17 Aug 2013 - 10:53
Post #7

Forum Clubber

mi się nie podoba zawieszenie - jest co prawda niewygodne, ale za to nie trzyma

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
RiDE_oR_dIe
post Sat, 17 Aug 2013 - 11:34
Post #8

Super User

masz na myslisz pojezdzawki czy normalne latanie po ulicach?

--------------------
AMG

+Quote Post
Marlon
post Sat, 17 Aug 2013 - 13:36
Post #9

Forum Clubber

na miasto zawias powinien być w miarę wygodny. nie jest
na pojeżdżawki powinien dawać uczucie kontroli. nie daje.
Dotyczy to wersji esse esse.

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
hwojtek
post Sat, 17 Aug 2013 - 17:12
Post #10

test driver

Marlon ma rację. Moim zdaniem to auto ma za słaby tylny stabilizator i za miękkie sprężyny żeby mówić o kontroli a za twarde amortyzatory, żeby mówić o komforcie.

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
RiDE_oR_dIe
post Sat, 17 Aug 2013 - 17:59
Post #11

Super User

wymiana stabilizatorow to nie problem ale nie bede zawiasu szarpal w nowy aucie... dziewczyna jakos da rade. dziekuje za opinie.

--------------------
AMG

+Quote Post
katar
post Mon, 19 Aug 2013 - 23:23
Post #12

Rookie

Dziś wracając do domu z wakacji, zahaczyłem o jazdę próbną tym autkiem. Powiem szczerze, że humor mi się poprawił, bo w porównaniu z moim Twingo RS , abarcik jak dla mnie, wypada blado.
Mówiąc w skrócie, wszystko jest w nim galaretowate. Zaczynając od zmiany biegów, przez układ kierowniczy i jezdny. W szybko pokonywanych zakrętach brakuje poczucia pewności. Jeśli chodzi o dynamikę , to też myślałem , że będzie lepiej.
Autko jest śliczne z zewnątrz i jak na sportowca (którego, co po dzisiejszym teście z przykrością stwierdzam, udaje) jest nadspodziewanie komfotrowe.
Jako autko dla kobiety, Abarth powinien dać radę.

+Quote Post
kiwi
post Tue, 20 Aug 2013 - 08:27
Post #13

Forum Homee

CYTAT(katar @ Mon, 19 Aug 2013 - 23:23) *
Dziś wracając do domu z wakacji, zahaczyłem o jazdę próbną tym autkiem. Powiem szczerze, że humor mi się poprawił, bo w porównaniu z moim Twingo RS , abarcik jak dla mnie, wypada blado.
Mówiąc w skrócie, wszystko jest w nim galaretowate. Zaczynając od zmiany biegów, przez układ kierowniczy i jezdny. W szybko pokonywanych zakrętach brakuje poczucia pewności. Jeśli chodzi o dynamikę , to też myślałem , że będzie lepiej.
Autko jest śliczne z zewnątrz i jak na sportowca (którego, co po dzisiejszym teście z przykrością stwierdzam, udaje) jest nadspodziewanie komfotrowe.
Jako autko dla kobiety, Abarth powinien dać radę.

To gdzie na jeździe próbnej pozwalają tak testować fure.?
Ja jeździłem essesem 165KM i twingo RS ...i nie ma nic w twingo po za charakterystyką n/a ...co przemawiałoby na korzyść reno tongue.gif

Choć dla kobiety i to do miasta turbo benzyna bez turbodziury sprawdzi się dużo lepiej

--------------------
quattro

+Quote Post
katar
post Tue, 20 Aug 2013 - 10:26
Post #14

Rookie

Kraków Viamot. Tak, to znaczy jak? Szybciej w zakręt, nie oznacza przecież 200km/h wink.gif
Wysiadłem z Twingo, wsadłem w 500 i piszę o odczuciach jakie miałem jadąc w tych samych zakrętach, z podobną prędkością. Zapomniałem też dodać, że Abarcik słabiej hamuje.
Nie jechałem esseesse, pewnie twardszy zawias i 17 poprawiają prowadzenie, ale nie sądzę, że na tyle, by było pewniej niż Twingo RS z Cup- owym zawiasem(takie mam).
Mogą o tym świadczyć czasy na torach. Im bardziej kręto, tym większa przewaga RS-a.

+Quote Post
RiDE_oR_dIe
post Tue, 20 Aug 2013 - 14:58
Post #15

Super User

twingo odpada. ani mojej dziewczynie, ani mi ten samochod sie nie podoba wizualnie.

--------------------
AMG

+Quote Post
RiDE_oR_dIe
post Sat, 21 Dec 2013 - 03:36
Post #16

Super User

fura zaparkowana w garazu:) uprzedzajac pytania, tak jezdzilem twingo rs, fiesta st. auto mialo byc "bizuteryjne" i we wszystkich aspektach spelnia swoja funkcje. co do tuningu...pojezdze chwile i o reszcie wspomne w tym topicu:)

--------------------
AMG

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 10:27