![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 20 May 2012 ![]() |
Na sprzedaż moje prywatne auto Audi S4 z 2004 roku w avancie/kombi.
Posiada nową instalacją LPG Stag (ok.5200zl.) zamontowaną 8.2016 na której zrobiłem raptem 10kkm. Felgi 19' ROTORY. Auto ogólnie bardzo zadbane, posiada drobne ślady użytkowania, nie jest nowe, więc wszystkich oczekujących ideału, odsyłam do salonu, tam znajdą takie rodzynki ![]() Wszystko sprawne, klima, elekt. szyb, lusterek, foteli, skóry RECARO w idealnym stanie, niewysiedziane, niewytarte, zmienione czarne dekory na carbonowe, zamontowane urządzenie z USB na pendrive, kartę SD i AUX na jack'a do muzyki z telefonu np. Bardzo doinwestowane, w okresie zimowym zrobiłem ogromny serwis w którym wymieniłem praktycznie wszystkie rzeczy eksploatacyjne, które są najdroższe dla tego modelu, na firmowe, żadnych tandet w ramach oszczędności, jak i cała masa wymienionych drobnych elementów, a dokładnie: - Kpl. rozrząd, wszystkie łańcuchy, napinacze i ślizgi, jeden główny plastikowy, który najczęściej pęka, został zamieniony na aluminiowy. - Wszystkie uszczelki metalowe, uszczelniacze i oringi pod tylne dekle głowicy/rozrządu. - Zaworki olejowe, które są pod kolektorem ssącym pod deklem, uszczelka metalowa duża i oring pod podstawę filtra oleju. - Czujnik polozenia walu BOSCH. - Koło dwumas z dociskiem i tarczą z okładziną Kevlarową. - Wysprzęglik. - Łożysko oporowe. - Wszystkie uszczelniacze zimmeringi na wale silnika przód/tył, na wałkach do pompy wspomagania i kompresora klimy. - Wszystkie gumki od odmy pod deklami zaworowymi. - Uszczelki dekli wraz z uszczelnieniami otworów świec. - Dekle polakierowane proszkowo na czerwono. - Odma. - Świece irydowe Denso. - Pompa wody ze wszystkimi oringami/uszczelkami. - Termostat z całą obudową. - Rolki napinacza, pasek wielorowkowy. - Chłodnica wody mała boczna. - Kilka węży wodnych. - Wszystkie oringi na łączeniach węży wody i węży od klimy. Zapewne nie o wszystkim napisałem, bo nie kojarzę teraz, ale dla osób zainteresowanych dysponuje fakturami i historią foto z wymiany i modyfikacji wszystkich elementów wymienionych. Z modyfikacji: - Zmienione kolektory wydechowe "barany" z kwasówki od RS4 b7, flansza spawana tig'iem, kompletny układ wydechowy amerykańskiej firmy AWE też cały z kwasówki, katalizatory są, całość daje piękny i niepowtarzalny dźwięk, całkowicie inny niż we wszystkich S4 bas.. - Dodatkowo w celu zminimalizowania nagrzewania kolektora ssącego od silnika, zostały zamontowane przekładki termiczne między tymi elementami amerykańskiej firmy JHM, dzięki czemu zasysane powietrze nie jest tak gorące i posiada więcej tlenu w swoim składzie co daje w efekcie końcowym wyższą moc i moment. - "Zimny dolot" z filtrem stożkowym w celu polepszenia tych właściwości, również zamontowany, jest całkowicie odseparowany od komory gorącego silnika. - W kolektorze ssącym, została zmieniona oryginalna klapa wirowa plastikowa, która bardzo często od przegrzania kruszy się, łamie i pęka (co może mieć istotny wpływ na sprawność silnika, jeśli zostaną te elementy zassane) została zmieniona na klapę z Carbonu, również pochodząca z amerykańskiej firmy JHM. - W zawieszeniu zostały zmienione sprężyny sportowe firmy H&R dedykowane tylko do S4, które idealnie utwardzają w zakrętach, jednocześnie dając super komfort jazdy, a nie przysłowiowy "beton".. Silnik zalany olejem Valvoline VR1 5w50 pełen syntetyk. Na wszystkie części praktycznie posiadam faktury, jak również olbrzymią historię foto z wymian i modyfikacji. Szczerze polecam auto, tak doinwestowanego, po takim dużym serwisie drugiego nie znajdziesz w tej kwocie, bo w audi włożyłem razem z LPG około 16-17 tyś.. a osoby znające markę i model, wiedzą jakie to są koszty. Wszystkich konkretnie zainteresowanych zapraszam do kontaktu i oględzin. Do auta dodaje komplet opon zimowych 19' w super stanie. Sprzedam/zamienię na nissan 350z, infiniti g35 z dopłatą dla mnie, BMW e46 coupe 325/328/330 z dopłatą dla mnie, e92 325/328/330/335i mogą być lekko uszkodzone z dopłatą dla mnie, Lancer EVO, Impreza STI albo inne ciekawe i mocne auto najchętniej turbo z LPG. Cena do uzgodnienia. 57 dwa 32 zero 93 trzy. Na OTOMOTO masa zdjęć! Link do ogloszenia - https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s4-audi-...html#f7a0e3078a Zapraszam ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 15:30 |