![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 17 December 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam!!
Chciałbym zaprosić uczestników forum do odwiedzenia nowego salonu tunera BMW ( AC- Schnitzer) w Warszawie mieszczącego się przy Al. Jerozolimskich 251a. Firma zajmuje się tuningiem silników ( nie tracąc gwarancji ) jak i bardzo ładnym i gustownym tuningiem optycznym. Oprócz tuningu, zajmujemy się także sprzedażą używanych samochodów grupy BMW. Wszystkie auta mają maksymalnie 2 lata i do 30 000 km przebiegu. Zapraszam również na naszą stronę internetową: www.ac-schnitzer.pl Pozdrawiam, Bartek Wiczyński |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
Gratuluje dobrego pomysłu...
nareszcie oficjalny Tuner...Oficjalnie w Polsce;) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 February 2005 Skąd: Katowice ![]() |
Mało info jest na stronie o typie stosowanych przeróbek silnika/układu przeniesienia napędu/układu jezdnego??
-------------------- Szabana_Design
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 01 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Oficjalny to już był od dawna u Sikory
A z tymi używkami to różnie jest -------------------- E36 M3 3.0 Turbo - było 425KM/572Nm teraz jest więcej
E39 M5 - 400KM/500Nm Impreza STi (bug) - 423KM/510Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: Natolin ![]() |
Tak jak i z gwarancją.
Nie traci się jej tylko w ASO Sikora. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 20 January 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy ![]() |
CYTAT("Os_":30m9miot) Oficjalny to już był od dawna u Sikory
południe górą ps.oglądałem ich pokazową trójkę - ciekawe auto... -------------------- M5 S38B38
325i M54B25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: poznan ![]() |
CYTAT("Bartek Wiczyński":6763khnb) Bartek Wiczyński
ciekawy pomysł zycze powodzenia PS to ty jestes ten słynny Bartek - "kolega" Siary do sygnału dzwiekowego ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 12 September 2005 Skąd: SZ ![]() |
seria 5 jak marzenie
-------------------- www.as-gliwice.eu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 December 2003 Skąd: Wawa ![]() |
(">STAN<":1w83eeak) Gratuluje dobrego pomysłu...
[/quote] a nie pieniedzy ?? -------------------- e-pincet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
przeciez AC-Schintzer w PL to jest Sikora nadal... :/ nic sie nie zmienilo...
|
|
|
![]()
|
|
Salon w Warszawie to tez Sikora Auto Centrum... Takze rzeczywiście nic sie nie zmieniło. Przykładowe przeróbki silników diesla:
2.0d - ze 163 na 200 KM i 400 Nm 3.0d - z 218 na 255 KM i 550 Nm ... Gwarancja generlanie jest przejęta prez Schnitzera po założeniu modułu, dlatego też napisałem, że sie jej nie traci. Tak, to ja jestem tym oprotestowanym szczęśliwcem - dzieki za pamiec pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
Skoro już o mocach mowa to jaka jest cena np. w 2.0d?I pytanie numer dwa:są samochody używane na stronie podanej przez Ciebie?Byłem tam wczoraj i nie mogłem znależć...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
Bartek, a możesz podać przykładową cenę takiego modułu (bo tym podejrzewam polega podana przez ciebie przeróbka silnika) do silnika 2.0d 163KM... na 200KM i czy te 200KM to jest równo 200 czy ciut poniżej, czy ciut powyżej
posiadacie na al.Jerozolimskich hamownię, czy nie, i czy klient otrzymuje samochód już z wykresem z hamownii? czy musi ufać na słowo, że ma 200KM Nie jest tajemnicą, że reprezentuję KSRmotorsport, więc nie myśl, że pytam podstępnie... pytam z czystej ciekawości |
|
|
![]()
|
|
Niestety hamowni nie mamy. Zdaje sobie sprawe jak wazna jest hamownia w modyfikacjach silników. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie taka hamownia do nas trafi. Jezeli chodzi o wykres to trzeba polegac tylko na tym co pokazuje Schnitzer.Ale mysle ze nie byloby problemu zeby pojechac na hamownie z autem ktore ma zalozony modul i go sprwawdzic. Mamy natomiast samochody z zalozonymi modułami i mozna porownac je z seryjnymi. Schnitzer podaje ze to jest równe 200 KM. Jezeli chodzi o cene to prosze tylko mnie nie wysmiejcie i nie pytajcie dlaczego az tyle. Moduł do 'trojki' 2.0 d kosztuje ok 8,5 tys zł z montazem. Wiem ze jest to duzo, ale jest to spowodowane tym ze Schnitzer przejmuje gwarancje BMW. Takze samochodow jakby nie bylo, dosyc drogich. Takze ta gwarancja to ogromny plus, bo jakby nie bylo zawsze jest sie pewniejszym.
Jezeli chodzi o liste dostepnych aut uzywanych to niektore sa na stronie [url=http://www.sikora.trader.pl:218iu25z]www.sikora.trader.pl[/url:218iu25z] . W ofercie mamy duzo wiecej i w duzo lepszych cenach. Jezeli ktos bylby zainteresowany to moge przeslac na maila. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Ja pierdziele to nawet po wirusie za 2 oplaca sie chyba zaryzykowac te 6.5 tysia za tą cene można kupić ten motor w razie awarii Coprawda za 2 tys nie dostaniemy ScHnItZeR-a , ale sądze ,że znajdzie się ktoś dla kogo będzie ważne lansowanie się za 6.5 klocka. To tak jak za most ze szperą w ASO (E36) chcą 15 tys PLN
-------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
CYTAT("pitbull":2fdrv9gx) Ja pierdziele to nawet po wirusie za 2 oplaca sie chyba zaryzykowac te 6.5 tysia za tą cene można kupić ten motor w razie awarii Coprawda za 2 tys nie dostaniemy ScHnItZeR-a , ale sądze ,że znajdzie się ktoś dla kogo będzie ważne lansowanie się za 6.5 klocka. To tak jak za most ze szperą w ASO (E36) chcą 15 tys PLN
Owszem, jest to na maksa dużo. I wiadomo , że za takie pieniądze, to można auto na autronicu postawić, a nie na box`sie , ale to modyfikacja kierowana dla zupełnie innego klienta. Kupujesz nową 530d w "full opcji" , świeżo zostawiając w salonie 18yś PLN za pełen pakiet serwisowo-naprawczy na 100.000km . I kiedy Twoja BMW ma szatański przebieg w postaci ~5200km stwierdzasz, że mogła by jezdzić trochę szybciej... |
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
Lubie AC-shnitzer'a...
mimo tego że jestm fanem Hamann'a... ale za tą sume co podałeś. moge mieć w Benzynie..około 100koni wiecej albo jeszcze wiecej... (nie mowie tu o module,chipie itd) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
CYTAT("m@ciek":3a9catfb) CYTAT("pitbull":3a9catfb) Ja pierdziele to nawet po wirusie za 2 oplaca sie chyba zaryzykowac te 6.5 tysia za tą cene można kupić ten motor w razie awarii Coprawda za 2 tys nie dostaniemy ScHnItZeR-a , ale sądze ,że znajdzie się ktoś dla kogo będzie ważne lansowanie się za 6.5 klocka. To tak jak za most ze szperą w ASO (E36) chcą 15 tys PLN Owszem, jest to na maksa dużo. I wiadomo , że za takie pieniądze, to można auto na autronicu postawić, a nie na box`sie , ale to modyfikacja kierowana dla zupełnie innego klienta. Kupujesz nową 530d w "full opcji" , świeżo zostawiając w salonie 18yś PLN za pełen pakiet serwisowo-naprawczy na 100.000 . I kiedy Twoja BMW ma szatański przebieg w postaci ~5200km stwierdzasz, że mogła by jezdzić trochę szybciej... dokładnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 01 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Bartek Wiczyński":2nrjv89a) Jezeli chodzi o liste dostepnych aut uzywanych to niektore sa na stronie [url=http://www.sikora.trader.pl:2nrjv89a]www.sikora.trader.pl[/url:2nrjv89a] . W ofercie mamy duzo wiecej i w duzo lepszych cenach. Jezeli ktos bylby zainteresowany to moge przeslac na maila.
pozdrawiam Chcecie dobrych cen Zapraszam do mnie -------------------- E36 M3 3.0 Turbo - było 425KM/572Nm teraz jest więcej
E39 M5 - 400KM/500Nm Impreza STi (bug) - 423KM/510Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
dajcie spokoj, wole chipa u Compotow a reszte trzymac w kieszeni jakby cos sie stalo....
ale tak naprawde z doswiadczenia wiem, ze na 99,9% nic sie w aucie nie dzieje jak sie ma wgrany normalny program (w granicach rozsadku).... modul 8500 PLN, przestancie, bo to naprawde nie jest smieszne.... rozumiem, ze Schnitzer chce byc eksluzywny, ale bez przesady, BMW to nie RR..... rozumiem, jakby taki modul kosztowal max. 1000 EUR.... w Austrii tunerzy czasami wspolpracuja z salonami i chipuja auta i cena za takiego chipa bez utraty gwarancji waha sie wlasnie w okolicach 1000 EUR... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 10 August 2025 - 08:21 |