![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 03 October 2009 Skąd: Oświęcim ![]() |
Witam.
Za pół roku chciałbym wziąć w leasing (obecny się kończy) jakieś auto do 150 tyś. brutto (+/- 15) Podoba mi się A45 jak np. takie (jako przykład) http://olx.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-a...html#1ef8829770 W związku z 'przypadłością' skrzyni czy jest sens kupić takie auto? Przebiegi roczne mi spadły do 10-15kkm więc koszty utrzymania schodzą na drugi plan (o ile ktoś przy takim aucie na to patrzy). Jeśli taki zakup nie ma sensu to co w tej kwocie o podobnej przyjemności z jazdy i kosztach utrzymania? Obecnie mam BMW i wolałbym zmienić. Dziękuję, pozdrawiam ap2 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Te wątki to mam na bieżąco
![]() |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
nie demonizowałbym tej skrzyni aż nadto.
na ponad 800+ sprzedanych aut u nas skrzynia miała przypadłość w kilkunastu sztukach. na świecie temat nie jest znany, z pewnością nie w USA gdzie opisywałem przypadek swojego auta. w dodatku każde to auto właściwie ma 4 letnią gwarancję. w każdym innym aucie znajdziesz mniej lub bardziej podobne fuck up'y, niestety w dodatku a45 uważam za bardziej narażone bo są mniejsze i zwykle młodsza klientela je dojeżdża wziąłbym jeszcze pod uwagę golfa VII R, po mini modach jedzie lepiej niż a45 w każdym wypadku, jest tańszy itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 ![]() |
Czy jest sens dawać taki kwit za używkę z wypasem jak za golasa z salonu wołają tyle samo? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie 'spinam' się na A45. Podobają mi się obecne Mercedesy.
O Golfach R słyszałem wiele dobrego - muszę poczytać. Właśnie o takie rady mi chodzi ![]() Co do wywalania takiej kasy - w temacie takich aut jestem 'świeżakiem'. A45 to tylko jedna z opcji. Pytanie do bardziej doświadczonych - jakie są inne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Czy jest sens dawać taki kwit za używkę z wypasem jak za golasa z salonu wołają tyle samo? Niby tak ale pare rzeczy wypada dolozyc a tanie nie sa. Ja bym na przyklad nigdy nie chcial tych zenujacych seryjnych foteli...musza byc sportowe. I jest kilka takich must-have. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, i wczoraj w konfiguratorze MB, z opisanymi na forum must have (fotele AMG, comand, wydech AMG, night pakiet(?), szyberdach (50/50) - ja wolę) robi się 260kPLN. Zakładając, że można 'utargować' 10% (tak napisano - nie jestem stałym klientem MB, więc to i tak chyba szczyt możliwości) zostaje 234kPLN.
Tyle nie chciałbym dać za 'kompakta' - proponowany Golf jest na 100% lepszym rozwiązaniem. Zresztą biorę go pod uwagę, bo na styk mieści mi się w budżecie. Oprócz tego VW coś jeździ podobnie lub lepiej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Audi RS3 np
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Focus RS mk3
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 25 December 2012 Skąd: Legnica ![]() |
Focus RS mk3 ![]() Który na rynku wtórnym jest droższy niż w salonie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Trzeba poczekac do drugiej alokacji.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
nie demonizowałbym tej skrzyni aż nadto. na ponad 800+ sprzedanych aut u nas skrzynia miała przypadłość w kilkunastu sztukach. na świecie temat nie jest znany, z pewnością nie w USA gdzie opisywałem przypadek swojego auta. w dodatku każde to auto właściwie ma 4 letnią gwarancję. kilkanście awarii na 800 egzemplarzy (około 2%), to przy obecnych możliwościach i reżimach produkcyjnych chyba jednak znaczna wartość -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 29 March 2010 ![]() |
Jesli rozważasz Golfa R i 4x4 nie jest dla Ciebie wymogiem koniecznym to zerknij jeszcze na Megane RS albo Seata Leona Cupra. Zarówno jedno jak i drugie auto kupisz nowe i to naprawdę mocno wyposażone ponad ofertę standardową (w leonie DSG bedzie bardzo ciekawa opcja)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 17 July 2012 ![]() |
To jak Megane RS i Cupra to Civic TajpR tez wchodzi w gre. )
-------------------- --
B18c = 210hp/195nm K20z4 = 255hp/235nm STi = 350hp/500nm |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: W-wa ![]() |
nie chce wkładać kija w morwisko ale za 150 to chyba kupisz nowego CTRa,
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
kilkanście awarii na 800 egzemplarzy (około 2%), to przy obecnych możliwościach i reżimach produkcyjnych chyba jednak znaczna wartość uważam, że w porównaniu do milionowych wezwań do serwisów aut marek tak poważanych jak japońskie Hondy, Toyoty czy auta amerykańskich marek to nie jest temat z którego warto robić halo, skrzynie przy nawet minimalnych oznakach dźwiękowych są bezdyskusyjnie wymieniane przez MB z ucałowaniem w dupsko stąd nie ma co się ekscytować tym tematem tylko trzeba sprawdzić auto przed zakupem i posłuchać - w dodatku pewnie 90% tych aut ma rozszerzoną gwarancję. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za te pomysły. 4x4 nie jest wymogiem stąd mam nadzieję 'dotknąć' każdą z propozycji.
Nie mam przekonania do Seata. Jak się nie przebiją na rynku (IMO) to auto będzie 'niesprzedawalne' Jeśli ta wymiana skrzyni w MB jest bezproblemowa to zakładam, że przy opcji 'gwarancja' nie ma się czego bać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Cupra niesprzedawalna jako używka?? o czym Ty piszesz chłopie....
![]() Honda jak dla mnie jest autem totalnie nie na miasto - niewygodna przede wszystkim Ale kto co lubi ![]() Focus RS - uwazam ze bez sensu kupowac go za 200K bo za tyle sa powystawiane ![]() Jesli chodzi o cene - to golf bije wszystko na głowe - osiągowo tez - noo moze oprócz AMG ale....merc to juz ponad 200K spokojnie wykladasz a to uwazam za nonsens ![]() Jezdze od roku golfem i jestm zadowolony. Nic sie nie dzieje, po nieduzych modach auto lata równe 12s/1/4 mili pali niecale 11l - czego chciec wiecej ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 07:41 |