![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 25 February 2017 Skąd: SR ![]() |
Interesuje mnie jaką trzeba mieć moc w 1.8t żeby nie ostawać za bardzo w klasie FWD? Szukałem, ale znalazłem głównie stare tematy a wiadomo wymagania idą do przodu. Mamy np. 280-300 KM w budzie Leona, można tym powalczyć o top 5 czy nie ma opcji?
Interesuje mnie auto na weekendy + ćwiartki. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Nie ma opcji.
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wystarczy jak zejdziesz z wagą do 900kg.
-------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mogę zmienić plany na 1.8t, więc zakładam nowy temat i nie wiem co w tym dziwnego. Interesuje mnie zrobienie hybrydy K03 052 i czy można takim czymś powalczyć. Otrzymałem odpowiedź, że nie i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
To może jednak Vr6 turbo?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 August 2010 Skąd: Yanki ![]() |
Zawsze możesz się pokusić o FWD Na, w klasie zwykle 2-3 auta więc w top 5 się załapiesz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Zawsze możesz się pokusić o FWD Na, w klasie zwykle 2-3 auta więc w top 5 się załapiesz Hehehe, tak, to ma sens. Problem w tym, że już jeżdżą 4 auta (nie wiem jak ze specem w tym sezonie będzie). Jak wpadnie jeszcze 1-2 auta, cały plan w cholerę pójdzie ![]() Problem, z którego nikt nie zdaje sobie sprawy, polega na odbiorze 1/4 mili u nas. Obecnie, żeby się liczyć, musisz zainwestować mega grubą kasę w samochód. Ludzie, którzy się ścigają od dawna, mają to tak rozpracowane, że aby się wbić na jakiekolwiek miejsca punktowane, musisz mieć 400-500 koni najmarniej w FWD. Wyjątkiem są klasy NA (kiedyś najbardziej oblegane, teraz ich praktycznie nie było). Więc - cięzko będzie odbudować scenę 1/4 mili. Jakimś tam rozwiązaniem jest wybierać imprezy, gdzie najszybsi nie jeżdżą ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
@up http://www.amazingevents.pl/static/wyniki/..._STREET_FWD.png większość startowała tylko w jednej rundzie a każdy w klasyfikacji ma jakiekolwiek punkty, więc serio każdy z tej listy ma te 400-500 koni? Tam nie ma ludzi którzy mają średni wózek 250-300 KM i chcą sie pościgać dla funu? Wątpie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
250-300 koni to ma teraz byle seryjny hothatch, więc serio myślisz że da się z taką mocą walczyć o jakiekolwiek miejsca?
Jak chcesz zgarniać puchary to polecam klasę FWD NA, kiedyś na VAG Racing zająłem 3 miejsce autem, którego best ET to było 14,9 s (na 4 auta, żeby nie było) ![]() ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 May 2009 ![]() |
Kolego, bez obrazy, ale czasy są takie, że ludzie na amatorskie imprezy przyjeżdżają z namiotem serwisowym, kocami na opony, w autach z podtrzymaniem i fruktami za grube monety
![]() FWD i 300KM to ma teraz każdy HH, klasy tym raczej nie wyjmiesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Warto dodać, że nowe HH z skrzyniami które robią wszystko za kierowce jadą bardzo powtarzalnie i ciężko liczyć nawet na błąd kierowcy
![]() -------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Warto dodać, że nowe HH z skrzyniami które robią wszystko za kierowce jadą bardzo powtarzalnie i ciężko liczyć nawet na błąd kierowcy ![]() O to to, jak masz stare FWD pomodzne na 400 km to i tak czasy się różnią spokojnie nawet o sekundę bo Ci 2 nie wejdzie, albo zamielisz się na 1, wypadniesz z boosta itd. W nowym HH po programie strzelasz z LC a DSG zmienia za Ciebie biegi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Warto dodać, że nowe HH z skrzyniami które robią wszystko za kierowce jadą bardzo powtarzalnie i ciężko liczyć nawet na błąd kierowcy ![]() a propos - regulamin dopuszcza do startu takie auta (launch control + automat)? -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
250-300 koni to ma teraz byle seryjny hothatch, więc serio myślisz że da się z taką mocą walczyć o jakiekolwiek miejsca? Ja nie mówie już o walce o wysokie miejsca tylko sie pytam w poście #9 czy takie auta 250-300 KM w ogóle uczestniczą w tych zawodach? Dla funu po prostu. Jak dla mnie to LC + DSG zabija ten sport. Auto robi wszystko za kierowce, wystarczy mieć tylko moc a tak to przynajmniej start i zmiana biegów była zależna od umiejętności |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 27 May 2009 Skąd: Lublin ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 08 April 2014 ![]() |
wujek tylko szkoda, ze same placic za siebie nie chca te gtry za skrzynie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
a propos - regulamin dopuszcza do startu takie auta (launch control + automat)? Tak, problemu z tym nie ma. Generalnie jak byś spojrzał na znaczącą większość imprez w kraju, to tam nie ma absolutnie żadnych badań technicznych. Potem są cyrki, jak komuś maska odpadnie przy 200km/h+, albo jakieś wycieki z auta (a leje się jak z zarzynanej świni...) na starcie. Ot, taka normalka dla części zawodników ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
Takie auta z 300KM startują ale wszystko też zależy od tego co to za zawody
![]() ![]() -------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:51 |