![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 03 August 2009 ![]() |
Witam!
Od chyba juz roku planuję zakup "poważnego" auta za większą gotówkę i cały czas mam problem z tym na czym się skupic:) teraz dodatkowo mam trochę wolnego czasu więc chciałbym już dopiąć ten temat do końca. Zacznę od tego czego od auta wymagam: 1. 4/5 drzwi, najlepiej sedan/hatch, ostatecznie kombi. 2. Auto minimum 2007 rok 3. Automat, najlepiej coś dwusprzęgłowego, chociaż szybkim zwykłym automatem też nie pogardzę. 4. Moc myślę powyżej 250koni to takie minimum, dodatkowo skłaniam się raczej do mocnego Diesla lub hybrydy(ale o tym niżej). Do tej pory latałem M3 e46 czy e39 540i6b więc chciałbym pozostać przy lekko sportowych emocjach podczas jazdy. 5. Auto musi być dobrze wyposażone, być świeże i dobrze się prezentować. 6. Ekonomicznie chciałbym się zamknąć przy spokojnej jeździe w 10/11l w mieście to jest warunek praktycznie konieczny bo dużo jeżdzę po Warszawie. 7. Budżet to max 80k, ale tutaj juz musiałbym kupić igłe bez dużego wkładu, więc liczmy 70/75k. Moje dotychczasowe typy to głównie: - Lex GS450h, chociaż tutaj obawiam się, ze auto będzie dla mnie za spokojne a dodatkowo wnętrze jest jakby z poprzedniej epoki. Osiągi są naprawdę fajne, spalanie w mieście też ale boje się, ze auto będzie brakowało tego CZEGOŚ. - e60Lci 530d 535d 550i LPG - tutaj wizualnie i uczuciowo najbliższe mi auto, chociaż jest już tego dużo i chciałbym posłuchać waszych propozycji, może znajdzie się coś ciekawszego:) - w212 e350cdi - znów boje się o brak jakichkolwiek emocji od auta - w204 320cdi, piękne auto ale znów to wnętrze archaiczne... Mowię oczywiście o modelu przedliftowym. Co do własciwosci jezdnych i fun factoru liczę na wasze wypowiedzi. - e90 lci 330d, tutaj mogłbym pozwolić sobie na dopasiony egzemplarz z młodszych lat ale myślę, ze 3jka jednak będzie dla mnie trochę za mała, chociaż prowadzi się świetnie. - a4 b8 3.0tdi, myslałem o tym aucie ale po przejażdżce nim uważam, że wnętrze audi to w ogóle nie moja bajka i bym się w nim raczej nie odnalazł. - passat cc - ????? Także jak widzicie mam cięzki dylemat. Ogólnie auto ma być dobre dla mnie kiedy latam sam, ma mi dać namiastkę sportowych emocji i radości z jazdy a dodatkowo bez większych problemów, zeby zapakowac żonę i dziecko w fotelik i strzelić sobie trasę nad morze w komfortowych warunkach, takie ALL IN ONE. Bardzo jestem ciekawy waszych propozycji ![]() Pozdrawiam! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Dylematy w wyborach pomiedzy dieslami a hybrydami i haslem ekonomia powinno miec miejsce raczej w off topie w dziale o autach uzytkowych?
|
|
|
![]()
|
|
Sorry, faktycznie powinieniem tam umiescici temat;)
|
|
|
![]()
|
|
ktoś, coś podpowie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
335i
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 14 September 2007 ![]() |
S60 T6
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Za te pieniądze to LS460 lub GS
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 09 February 2007 ![]() |
Jeżeli stajnia BMW to zdecydowanie 335d , różnica w prowadzeniu e90 vs. e60 kolosalna a pokonując wielokrotnie A2 w tych autach nie zauważyłem różnic w komforcie i hałasie.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
80k starczy na kilkuletniego Superba 3,6 v6 4x4 z dsg
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 10 December 2010 ![]() |
Infiniti G37/M37?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 15 November 2009 Skąd: Stara Iwiczna ![]() |
a może a5 3.0TDI + program i masz 300KM, fajnie się jeździ, fajnie się prezentuje, nie wiem tylko czy w tej cenie/roczniku będzie wersja 5d
co do wnętrza to szczerze nie rozumiem. Jeździłem Audi i dla mnie wnętrze BMW, Lexusa to porażka. wnętrze w Audi bez porównania nowocześniejsze przynajmniej w wyglądzie swoje Audi właśnie 3.0TDI po programie w dobrej wersji wyposażenia (miało choćby audi drive select - tj. zawieszenie, układ kierowniczy regulowane - fajna sprawa) sprzedałem w listopadzie poniżej 70tys a był z 2008 roku - no tylko miał 3d. Co do spalania to przy spokojnej jeździe + obwodnica bez szaleństw w 11l się zmieścisz (no może w 12) -------------------- sprzedam BOX z BT SPEEDBUSTER do CLA45 381KM - 1000pln
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Superb 3.6 DSG Kombi
![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|