![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 18 August 2006 Skąd: Krakow ![]() |
witam mam problem z czujnikiem położenia walka rozrządu. wyświetla sie błąd P0431 czujnik położenia walka rozrządu 1 - sygnał niezrozumiały. Na oscyloskopie pięknie rysuje sygnał, rozrząd ustawiony idealnie, działo sie to również przed wymiana czujnika. co może powodować ze sygnał jest niezrozumiały
-------------------- (O8o)===W===(o8O)/
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 16 October 2003 Skąd: 100lica ![]() |
Nie wiem jak Niemce rozwiązali rozrząd, GDi (protoplastuś FSi) jest bardzo czuły na problemy z paskiem (złe naprężenie). Problemy z czujnikiem położenia wału też potrafią objawić się błędem wałka.....
Problem wystąpił sam z siebie, czy np. po wymianie rozrządu?? -------------------- Mitsumaniak
Legnum VR-4 '99 Space Wagon '99 Swap 2.5 V6-24 - żonoidzieciowóz Galanty A161 '82 i A164 '81 - zabytki |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 18 August 2006 Skąd: Krakow ![]() |
auto trafiło do nas z serwisu audi. pojechało z usterka problemy z paleniem. nie wyjechało już z servisu. Stalo tam 3miesiace. Wymienili mu rozrząd bawili sie zmienna faza. auto po wizycie nie jeździło a motor chciał wyskoczyć z pod maski. ustawiłem walki, wymieniłem "wariator" od zmiennych faz (uszkodzili go tam oczywiście) auto jeździ jak szalone. z tym ze wyskakuje ten błąd o którym pisałem. i dalej nie pali tz. zapali od kopa 10razy potem nie zapali jak nie osunę błędu i znof od początku
-------------------- (O8o)===W===(o8O)/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
1. Sprawdź jeszcze raz czy wałki ustawione są poprawnie względem siebie
2. Sprawdź czujnik położenia wału (głównego) i jego wiązkę -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 09:06 |