![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 01 March 2020 ![]() |
Siema,
od dłuższego czasu walczę z falującymi obrotami jałowymi i ostatnio że oslabnieciem auta na dole. Na kanale 004 btdc nie jest stabilne tylko waha się dos znacznie a obroty przycinają się, poniżej log na ciepłym silniku. W kanale 90, stała wartość -1, zaś na 93 -4. Wcześniej zaobserwowałem, że ta wartość była odrobinę mniejsza, bliższa zeru. Gdzie szukać przyczyny? Rozrząd? https://vaglogs.com/log/Not-Running-Not-Run...83-1693f6e858ae Odnośnie spadku mocy, to coś mi strzeliło przy przyspieszaniu, i momentalnie auto lekko słabsze, tzn, nie ma już tego momentu jak wcześniej w momencie wstawania turbo, jest wyczuwalnie słabiej także przy odcince, chociaż zdarza się sporadyczne ze, że pojedzie dobrze w zależności od temperatury zewnętrznej. Mam program na 265hp, fmic i o temp dolotu się nie martwię, ale wyraźnie to auto reaguje na temperaturę otoczenia, chyba zbyt mocno. Sprawdziłem wszystkie węże, szczelność dymiarka i nic nie widać Jeśli włożyłbym końcówkę z dymem w wydech to wyszłyby jakieś ewentualnie nieszczelności w obudowie turbo? Lepiej na rozgrzanym czy zimnym silniku. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 12:20 |