![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 21 March 2025 ![]() |
Witam,
Przesiadam się z 1.9tdi na 1.8T (Seat Exeo 150KM) chce uzyskać w nim lekko ponad 200KM i nie wiem jakie turbo tam wrzucić. Słyszałem że na serii można wystroić na około 200KM ale nie chce żyłować seryjnej turbiny bo po czasie ją zajadę. Nie chce żeby to była hybryda. A czy turbo np z BEXa lub z BAMa można tam zamontować ? Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
wpisz w google "site: racingforum.pl 1.8t"
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Te nędzne 200KM, a realnie 190 uzyskasz tylko na turbo z BEX. Żeby przekroczyć 200 trzeba większą turbinę, wtryski, program. itd... Bez sensu, 2.0T po czipie robi 280KM.
-------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 April 2005 Skąd: Białystok ![]() |
Zmieniasz turbo na k03s, jest w silnikach AUM, AUQ, BBU, BJX, BVP, ARY, AWV, ARX, BEX, jak zdrowy piec to 210 km zrobisz.
wtryskiwacze 280cm kończą się już w okolicach 220km. -------------------- A3 1.8T AUM 269KM i 360NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wgrywałeś już pops & bangs?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 April 2005 Skąd: Białystok ![]() |
Tak, 0d 3500 obr cofa zapłon 24 stopnie, mam pełny przelot to ogniem strzela przy odjęciu gazu podczas zmiany biegów, na postoju tego nie używam, nie zależało mi na tym, im większe obciążenie silnika to ładniej strzela
-------------------- A3 1.8T AUM 269KM i 360NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Tak, 0d 3500 obr cofa zapłon 24 stopnie, mam pełny przelot to ogniem strzela przy odjęciu gazu podczas zmiany biegów, na postoju tego nie używam, nie zależało mi na tym, im większe obciążenie silnika to ładniej strzela O jeny jak super. Jeśli masz S-line i big single frame to brakuje tylko Maxtonów z ali i naklejki Acrapovic na końcówkach wydechu. Dasz instagrama auta? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 07:26 |